FacebookTwitterLinkedIn

Este opinia unuia dintre cei mai cunoscuți jucători din industria locală a cărnii, Neculai Apostol, fondatorul Kosarom Group, care, în cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului Forbes Best Cities For Business, a explicat importanța unui parteneriat solid între antreprenori și autorități pentru ca mediul de afaceri să-și urmeze cursul în ciuda contextului incert.

„Ingredientul de succes constă într-o colaborare strânsă cu zona politică și cea administrativă. Avem nevoie să dezvoltăm un parteneriat solid cu toți actorii aflați pe scena mediului de afaceri local. Iar ca acest lucru să se întâmple este nevoie ca mediul politic să se apropie mai mult de antreprenori, să înțeleagă ceea ce se întâmplă în industriile lor. Avem nevoie de miniștrii care să aibă viziune economică”, a subliniat Neculai Apostol.

Grupul Kosarom a împlinit 30 de ani de la înființare în plină pandemie, iar fondatorul companiei recunoaște că dezvoltarea business-ului s-a realizat treptat datorită investițiilor făcute de-a lungul timpului. Investiții la care oficialii grupului nu au renunțat nici măcar în această perioadă nesigură.

Spre exemplu, numai în ultimele 15 luni, grupul Kosarom a investit 18 milioane de euro în construcția de silozuri pentru cereale: „am ajuns astfel la o capacitate de aproximativ 40.000 de tone. Când vrei să faci ceva, faci! Ceea ce contează foarte mult este să ai o echipă pe care să te bazezi”, a completat în cadrul evenimentului Forbes Best Cities For Business, Neculai Apostol, care a ținut să precizeze că, în prezent, grupul are un număr de 1.300 de angajați.

În ceea ce privește cele mai noi linii de business ale companiei, fondatorul Kosarom a subliniat că la acest moment, SuinProd a ajuns la o capacitate de producție de 140.000 de capete de suine, în timp ce la Avi-Top capacitatea de producție se ridică la 7,5 milioane de capete de păsări, anual.

Despre Grupul Kosarom, în ultimele luni, în piață, au tot apărut informații ce creditează ideea că firma ar urma să fie scoasă la vânzare, asta după ce la finalul lui 2020 a fost avansat chiar și numele unui posibil cumpărător. În replică însă, Neculai Apostol a negat cu tărie, atât la acea vreme, cât și în prezent, aceste zvonuri, precizând faptul că firma familiei sale nu este de vânzare.

„Suntem deschiși la parteneriate, dar nu vom vinde business-ul”, a punctat în cadrul evenimentului de la Iași organizat de Forbes România, Neculai Apostol.

Anul trecut, grupul Kosarom a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 346,6 milioane de lei. În ceea ce privește compania Industrializarea Cărnii (KOSAROM), aceasta a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de aproximativ 178,9 milioane de lei și un profit ce depășește 16,4 milioane de lei. Asta, în timp ce firma Suinprod a raportat o cifră de afaceri de 88,4 milioane de lei și un profit de 11,8 milioane de lei.