Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

NATO a decis să-și retragă militarii din Afganistan începând cu 1 mai

NATO a decis miercuri seară, în cadrul Consiliului Nord-Atlantic, să înceapă să-și retragă militarii din Afganistan începând cu 1 mai. De asemenea, în cadrul consiliului s-au purtat discuții despre concentrările de trupe rusești la graniţa Ucrainei, informează Radio România Actualități.
Nato,Flag,Waving,Against,Clean,Blue,Sky,,Close,Up,,Isolated

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a explicat că decizia de retragere din Afganistan nu a fost una uşoară şi că există riscuri.

În declarația Consiliului Nord-Atlantic, aliaţii atrag atenția că orice atac al talibanilor în perioada următoare va avea parte de răspuns în forță.

Jens Stoltenberg a motivat decizia NATO prin faptul că se fac progrese în procesul de pace inter-afgan: „Nu este sfârșitul, ci începutul unui nou mod de cooperare cu Afganistanul”, conform Radio România Actualități.

În privința Rusiei, aliații s-au arătat profund îngrijorați de recentele manevre ale Kremlinului în Ucraina. Jens Stoltenberg a precizat că Rusia a adus în zonă cel mai mare număr de militari de la anexarea ilegală a Crimeii în 2014 și până acum și, în numele NATO, a cerut Rusiei retragerea imediată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii