Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

National Geographic difuzează documentarul-superproducție „Asasinarea Lui Iisus”

National Geographic Channel difuzează duminică, 29 martie, de la ora 21:00, documentarul realizat cu mijloacele unei superproducții cinematografice „Asasinarea Lui Iisus” („Killing Jesus”), produs de Scott Free Productions și bazat pe cartea lui Bill O’Reilly și Martin Dugard, devenită bestseller pe lista New York Times, potrivit unui comunicat difuzat de National Geographic, preluat de Media Expres.
 aboneaza-te
Iisus

Documentarul de televiziune de trei ore va fi transmis în 172 de țări, în 45 de limbi. Filmul este rezultatul celei de-a treia colaborări între NGC, Scott Free și Bill O’Reilly, ale căror prime două proiecte împreună, documentarele nominalizate la premiile Emmy „Asasinarea lui Kennedy”/”Killing Kennedy” și „Asasinarea lui Lincoln”/”Killing Lincoln” au fost cele mai urmărite programe din istoria televiziunii, în SUA.

Documentarul a fost filmat în întregime în deșertul marocan, cu o echipă de 250 de oameni și peste 4.500 de figuranți. Cele 93 de roluri vorbite sunt interpretate de o distribuție diversă, cu actori provenind din Liban, Maroc, Republica Cehă, Irlanda, Marea Britanie, Israel, Canada, Siria, Australia și Statele Unite.

Uriașa producție, incomparabil mai mare față de orice proiect anterior al National Geographic Channel, examinează personajele biblice dintr-o nouă perspectivă, dezvăluind nuanțe inedite și prea puțin explorate până acum.

În fruntea distribuției se află Kelsey Grammer („Partners”, „Boss”), care-l interpretează pe Irod cel Mare, numit de romani Rege al Iudeei, cunoscut pentru uciderea tuturor pruncilor de sex masculin din Betleem, și Stephen Moyer (”True Blood”) în rolul lui Pilat din Pont, guvernatorul roman care a ordonat crucificarea lui Iisus.

Haaz Sleiman („The Visitor”) îl portretizează pe Iisus, iar Rufus Sewell (”Hercules”) este Caiafa, marele preot al Ierusalimului și conspirator la uciderea lui Iisus; Emmanuelle Chriqui (”Entourage”) este Irodia, fosta soție a lui Irod al II-lea și soție a fratelui acestuia, Antipa, cea care și-a manipulat soțul pentru a obține decapitarea lui Ioan Botezătorul; Eoin Macken (”The Night Shift”) în rolul lui Antipa, tetrarhul Galileei și Pereei; John Rhys Davies (”Indiana Jones”) în rolul lui Anna, primul mare preot din Ierusalim care a pus la îndoială statutul lui Iisus și învățăturile sale; Abhin Galeya este Ioan Botezătorul, considerat un profet, arestat și ucis de Antipa; și Stephanie Leonidas (”Defiance”) în rolul Salomeei, fiica lui Irod al II-lea și al Irodiei, al cărei dans a adus sfârșitul lui Ioan Botezătorul.

Distribuția este completată de Aneurin Barnard („The White Queen”) în rolul lui Iacov, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus; Vernon Dobtcheff (”Before Sunset”) este Isaia, profetul pe care regele Irod l-ar fi văzut în vis și care i-ar fi prevestit acestuia moartea; Tamsin Egerton (”The Look of Love”) este Claudia, soția lui Pilat din Pont; John Lynch (”Sliding Doors”) în rolul lui Nicodim, fariseu și membru al Sinedriului, care a arătat îngăduință față de Iisus; Joe Doyle (”Reign”) în rolul lui Iuda, apostolul care l-a trădat pe Iisus; Alexis Rodney (”Guardians of the Galaxy”) în rolul lui Simon (Petru), apostolul care i-a fost cel mai apropiat confident lui Iisus; și Chris Ryman (”28 Weeks Later”) în rolul lui Malchus, un servitor al lui Caiafa.

Construit în jurul unui scenariu scris de Walon Green, un scenarist ale cărui eforturi au fost recunoscute prin premii ale Academiei și Emmy (”The Wild Bunch”), și regizat de Chris Menaul, câștigător al unui premiu BAFTA (”The Passion of Ayn Rand”, ”Fatherland”), „Asasinarea Lui Iisus” aduce o perspectivă complex asupra poveștii lui Iisus.

Documentarul începe de la perioada nașterii lui Iisus, pe când regele Irod cel Mare guverna Iudeea, dar era îngrijorat de posibile amenințări la puterea sa. Această îngrijorare îl împinge să ordone uciderea tuturor copiilor de sex masculin mai mici de doi ani. Micul Iisus și familia sa reușesc să fugă.

După 26 de ani, Iisus începe să dezvolte și să răspândească mesajul său și strânge un grup de credincioși devotați. În același timp, noi jucători politici, între care fiul lui Irod, Antipa, și conducătorul numit de romani Pilat din Pont, sunt preocupați de influența tot mai mare a lui Iisus, în vreme ce conducătorii religioși din Templul Evreiesc, Caiafa și Anna, pun la îndoială învățăturile și metodele sale.

Prin complot, conspirație și influență, Iisus este, în cele din urmă, arestat, parțial din cauza trădării unuia dintre discipolii săi, și crucificat. Este înmormântat într-un mormânt nepăzit, iar când bocitorii săi se întorc câteva zile mai târziu pentru a-i unge trupul, acesta nu mai este.

Până în ziua de azi, trupul lui Iisus din Nazaret nu a fost găsit.

„Asasinarea Lui Iisus” este produs de Scott Free Productions (compania care a produs filme de ficțiune de inspirație Biblică cum este „Exodus: Gods and Kings” – în 2014, r. Ridley Scott, dar și filme SF ca “Prometheus” – 2012, r. Ridley Scott).

Pentru Scott Free, Ridley Scott, David W. Zucker și Mary Lisio sunt producătorii executivi alături de Bill O’Reilly și Teri Weinberg. Pentru National Geographic Channel, producătorii executivi sunt Charlie Parsons și Heather Moran. Tim Pastore este președintele NGC al diviziei de programe și producții originale.

Scott Free Productions a fost înființată în 1995 și este compania de producție de film și televiziune a celebrilor regizori și frați Ridley și Tony Scott. Scott Free Television produce serialul de televiziune ”The Good Wife”, cu nominalizări la Emmy® și Golden Globe și un premiu Peabody, al cărui al șaselea sezon se află în producție. Anul acesta, Scott Free a produs ”Klondike”, primul miniserial bazat pe un scenariu, ce va fi difuzat de Discovery Channel. De asemenea, Scott Free au produs documentarul nominalizat la premiile Emmy, “Killong Kennedy”, pentru National Geographic Channel.

În continuare, Scott Free pregătește „The Man in the High Castle” pentru Amazon Studios; se află în etapa de post-producție pentru ”Halo: Nightfall”, o producție cinematografică digitală pentru Xbox Entertainment; de asemenea, în post-producție se află și saga SF ”Galyntine” pentru AMC. Scott Free are birouri în Los Angeles și Londra, împreună cu RSA Films, una dintre cele mai mari și mai profitabile case de producție.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii