Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

National Geographic prezintă prăbușirea intenționată a sondei Cassini pe planeta Saturn

National Geographic difuzează în premieră un documentar exclusiv care detaliază misiunea istorică a sondei spațiale Cassini de pe orbita Saturn care se încheie cu plonjarea acesteia prin inelele planetei, cuprinzând inclusiv imagini din ziua de 15 septembrie 2017, programată pentru sfârșitul misiunii, informează MEDIA EXPRES.
 aboneaza-te
Saturn

Misiunea Saturn”, cu premiera pe National Geographic în ziua în care misiunea ia sfârșit, pe 15 septembrie, de la ora 21:00, va oferi pentru prima oară un tablou complet al întregului program derulat pe Saturn și care a durat cu un deceniu mai mult decât planificat inițial, dezvăluind mai multe secrete despre sateliții lui Saturn, foarte asemănători Pământului, care conțin componente esențiale pentru întreținerea vieții.

Cassini este cea mai mare și mai complexă navă interplanetară construită vreodată de NASA, aceasta urmând să efectueze ultimul survol pe orbită la 15 septembrie după care va pătrunde în atmosfera gazoasă a planetei Saturn.

NASA a plănuit să distrugă nava Cassini la sfârșitul misiunii, astfel încât să elimine orice posibilitate de contaminare a unei alte planete cu posibili germeni transportați în mod involuntar de pe Pământ.

Cassini va transmite un ultim său semnal către Pământ după care va arde ca un meteorit.

Național Geographic realizează programul având acces în interiorul Jet Propulsion Lab din California, dezvăluie secretele inginerești ale mamutului spațial Cassini și ale sondei Huygens, care au ajuns pe suprafața Enceladus, cea mai mare lună a planetei Saturn și unul dintre locurile cele mai asemănătoare cu Pământul din sistemul solar.

Emisiunea prezintă descoperirile realizate pe Saturn, cercurile planetei, colecția de sateliți și compoziția planetei, de asemenea cercetătorii și inginerii care s-au dedicat acestei misiuni, între care membrii echipei de proiectanți aerospațiali și piloți care au lucrat pentru a extinde misiunea inițială de patru ani.

Emisiunea va prezenta momentul ultimului semnal al navetei și ultimele imagini captate de Cassini.

National Geographic este o televiziune care aparține National Geographic Partners LLC (NGP), companie joint-venture între National Geographic și 21st Century Fox., alături de Nat Geo Wild, Nat Geo People, Nat Geo Mundo, revistele National Geographic, studiourile National Geographic, platormele digitale și social media, cărți, hărți, media pentru copii, activități auxiliare ce includ călătorii, experiențe globale și evenimente, vânzări, licențe și activități e-commerce.

Compania are activitate în în 171 de țări, în 45 de limbi și produsele sale ajung la 730 de milioane de oameni .

În fiecare lună, NGP alocă 27% din câștigurile sale Societății nonprofit National Geographic pentru a finanța proiecte de știință, explorare, conservare și educație.

NU RATA: O CARTE DESPRE SUCCES, POPULARITATE, HITURI ȘI AUDIENȚĂ

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii