Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

National Geographic difuzează sezonul al doilea al serialului “Geniul: Picasso”, cu Antonio Banderas în rolul lui Pablo Picasso

National Geographic a anunțat că va difuza sezonul al doilea din serialul „Geniul: Picasso”, cu Antonio Banderas în rolul pictorului la maturitate, de luni, 23 aprilie, de la ora 21:00, informează Media Expres.
Picasso Antonio Banderas

Al doilea sezon al serialului are zece episoade, (prima parte fiind nominalizată la premiile Emmy, Globul de Aur, Screen Actors Guild) explorând dăruirea expatriatului spaniol pentru arta sa, contribuția sa la arta modernă și viața sa personală zbuciumată, notează Media Expres.

Noul sezon a fost produs de Fox 21 Television Studios și îi are ca producători executivi pe Brian Grazer și Ron Howard de la Imagine Entertainment, MWM Studios și EUE/Sokolow Entertainment. Ken Biller, producător executiv, scenarist și regizor, revine și pentru acest sezon al doilea.

Celebrul actor Antonio Banderas („The Skin I’m in”, „The Mask of Zorro” …) îl interpretează pe Pablo Picasso ajuns la maturitate, în vreme ce tânărul Picasso, cel care respinge studiile academice și se alătură cercului de tineri artiști și scriitori boemi ce încearcă să găsească succesul în Spania și Franța începutului de secol XX, este interpretat de Alex Rich („Glow”, „True Detective”).

Clémence Poésy („The Tunnel”, „Final Portrait”) o interpretează pe Françoise Gilot, pictoriță franceză și scriitoarea care a avut o legătură de un deceniu cu Picasso, din care au rezultat doi copii și care a fost singura femeie suficient de puternică încât să reziste intensității feroce a artistului și să-și vadă de viața sa, după despărțire.

Sebastian Roché („Young Pope”, „The Man in the High Castle”) este Emile Gilot, tatăl tiranic al lui Françoise.

Robert Sheehan („Fortitude”, „Misfits”) îl interpretează pe Carles Casagemas, student la arte și poet spaniol, care a fost unul din cei mai apropiați prieteni ai lui Picasso.

Poppy Delevigne („Kingsman: The Golden Circle”, „King Arthur: Legend of the Sword”) o portretizează pe Marie-Thérèse Walter, amantă și muză a lui Picasso, cea care i-a dăruit acestuia prima fiică.

Aisling Franciosi („Game of Thrones”, „The Fall”) joacă rolul lui Fernande Olivier, artistă și model francez, pe care Picasso a pictat-o în peste 60 de portrete.

Actorii se alătură membrilor distribuției din primul sezon: Samantha Colley („The Crucible”) în rolul Dora Maar, fotograf și pictoriță franceză, de asemenea amanta și muza lui Picasso; T.R. Knight („Grey’s Anatomy”, „The Catch”) în rolul lui Max Jacob, unul din primii prieteni ai lui Picasso în Paris; Seth Gabel („Salem”, „Fringe”) în rolul Guillaume Apollinaire, unul din cei mai importanți poeți ai secolului al XX-lea și un frecvent colaborator al lui Picasso și Johnny Flynn („Lovesick”) care are o apariție specială în rolul actorului francez Alain Cuny.

Producția celui de-al doilea sezon al serialului a început anul trecut, cu filmări în diferite locații unde Picasso a trăit și a lucrat. Între acestea, a fost inclusă și o filmare de trei zile în Málaga, Spania, locul de naștere atât al lui Picasso, cât și al actorului Antonio Banderas. Echipa a filmat în casa în care s-a născut Picasso, în biserica unde a fost botezat și în arena de coridă pe care a folosit-o ca sursă de inspirație în tinerețe.

Filmat în diferite locații din Europa, între care Paris, Málaga, Barcelona, Budapesta și Malta, documentarul amintește de o serie de personalități binecunoscute care l-au întâlnit pe Picasso, precum Coco Chanel, Henri Matisse, Georges Braque și Jean Cocteau. „GENIUL: PICASSO” are premiera globală în aprilie, pe National Geographic, în 172 de țări și 43 de limbi.

Serialul îi are ca producători executivi pe Brian Grazer, Ron Howard și Francie Calfo de la Imagine și coproducător pe Anna Culp; Ken Biller este producătorul, scenaristul și regizorul serialului. Din partea MWM Studios, Gigi Pritzker și Rachel Shane sunt producători executivi, iar Melissa Rucker este coproducător. Pentru National Geographic, Carolyn G. Bernstein este vicepreședinte executiv și director al diviziei de dezvoltare și producție globală. Serialul este produs de Fox 21 Television Studios, Imagine Television și MWM Studios.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii