Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

National Geographic difuzează documentarul special „Bătălia pentru Normandia”

Normandia
La comemorarea a 70 de ani de la debarcarea din Normandia, National Geographic Channel difuzează un documentar special „Bătălia pentru Normandia”, în premieră, duminică 15 iunie, de la ora 21:00, informează Media Expres.

„Bătălia pentru Normandia” cuprinde mărturisiri exclusive și înregistrări de arhivă remasterizate și oferă noi perspective asupra momentului de cotitură din cel de-al Doilea Război Mondial în cadrul a ceea ce poate fi considerată cea mai cuprinzătoare repovestire a acestui capitol până în prezent, potrivit unui comunicat de presă, preluat de Media Expres.

Documentarul conține declarațiile Comandantului Suprem al Forțelor Aliate și viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii, Dwight D. Eisenhower referitoare la pregătirea trupelor, filmări de pe plaja Omaha și imagini de arhivă recent colorizate.

Documentarul începe relatarea de la cinci luni înaintea debarcărilor din Normandia, apoi filmul explorează în amănunt cele 80 de zile de la debarcarea din ziua Z și până la eliberarea Parisului, perioadă în care se estimează că 400.000 de oameni au fost uciși sau răniți.

Sunt arătate printre altele momentele tensionate de dinainte și după invazia pe coastele Normandiei, bombardarea orașului Saint-Lô și tentativa de asasinare a lui Hitler, până la capitularea comandantului german al garnizoanei Parisului, generalul Dietrich von Choltitz.

Povestea este relatată prin vocile civililor, soldaților și liderilor ale căror mărturii au fost păstrate în cărți sau arhive de familie.

Documentarul „Bătălia pentru Normandia” este produs de CC&C și Louis Vaudeville pentru National Geographic Channels International și TF1. Pentru CC&C, Isabelle Clarke, Daniel Costelle și Frederic Lumiere sunt scenariști și regizori. Pentru NGCI, vicepreședinte executiv și director al diviziei de conținut internațional este Hamish Mykura.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii