FacebookTwitterLinkedIn

Documentarul „Misiunea Pluto” prezintă colaborarea NGC cu Laboratorul de Fizică Aplicată a Universității John Hopkins, care se alătură echipei NASA pentru a lucra la misiunea spațială de a ajunge la marginea sistemului solar și de a surprinde primele imagini și date clare despre Pluto, „planeta pitică”.

În 2006, sonda spațială New Horizons a fost lansată din Cape Canaveral, Florida, trecând în viteză pe lângă Marte, Jupiter, destinația finală fiind planeta Pluto. Conducătorul misiunii a fost dr. Alan Stern de la NASA.

„Misiunea Pluto” analizează întregul proiect, de la început până la ultimele ore, când sonda spațială New Horizons, trimisă în spațiu acum nouă ani, se va apropia de Pluto pe data de 14 iulie. Proiectul a costat 700 milioane de dolari. Documentarul va fi prezentat și explicat de Jason Silva, gazda seriei „Îți joacă mintea?”.

Documentarul a fost produs de Bigger Bang Communications pentru National Geographic Channel, sub îndrumarea producătorului executiv Iain Riddick.

National Geographic Channels International (NGCI) este compania deținută de National Geographic Ventures și FOX Entertainment Group care operează șase televiziuni: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo People și Nat Geo Mundo.

La nivel global, National Geographic Channel (inclusiv NGC US, care este un parteneriat al NGV și Fox Cable Networks Group) este disponibil în peste 440 de milioane de case, în 171 de țări și în 45 de limbi.