Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

National Geographic Channel difuzează seria „Primul război mondial”

National Geographic Channel difuzează din 7 septembrie, ora 21:00, seria de cinci episoade „Primul război mondial”, o reconstrucție a conflagrației bazată pe 500 de ore de filmări din epocă, realizată de Isabelle Clarke și Daniel Costelle (foto), în colaborare cu CC&C (Louis Vaudeville) și Idéacom International (Josette D. Normandeau), informează Media Expres.
National Geographic

„Primul Război Mondial” este cea mai recentă producție realizată de Clarke și Costelle, regizorii care au creat „Al Doilea Război Mondial”, serialul istoric cu cele mai mari audiențe (conform Eurodat & Mediamétrie, iunie 2011), difuzat în peste 170 de țări și unul dintre serialele cu cel mai mare succes la nivel global ale National Geographic Channel. Aceeași echipă a mai produs și „Apocalipsa după Hitler”, ales de History Makers (New York, 2012) drept cel mai bun serial documentar bazat pe materiale de arhivă.

„Primul Război Mondial” este o coproducție Franța – Canada, realizată în colaborare cu National Geographic Channels International și France Télévisions Distribution. Coproducătorii independenți sunt CC&C (Louis Vaudeville) și Idéacom International (Josette D. Normandeau). Hamish Mykura este vicepreședinte executiv și director al diviziei de conținut international pentru NGCI.

Filmul îi poartă pe telespectatori pe câmpurile de luptă, în mințile liderilor și în inima vieții de zi cu zi a civililor aflați în spatele liniilor de conflict, folosind primele filme de amator, extrem de rare pentru acea perioadă, prin tranșeele din nordul Franței, fronturile mai puțin cunoscute din Rusia, Serbia, Turcia, Palestina și deșerturile arabe.

Seria folosește scrisori, jurnale și cărți scrise în timpul războiului pentru a readuce la viață amintiri și experiențe trăite de bărbați și femei în timpul acestui capitol întunecat al istoriei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii