FacebookTwitterLinkedIn

Barkskins este o mică așezare din actuala provincie canadiană Quebec. Atunci când Biserica Catolică trimite preoți iezuiți să convertească populația indigenă, Franța își trimite propriii oameni să populeze aceste teritorii, inclusiv celebrele ”Filles du Roi” (Fiicele Regelui), femei tinere care să se căsătorească cu bărbații și să formeze familiii care să ajute coloniile să prospere, notează Media Expres. Grupul de marginalizați, delincvenți și inocenți din Franța secolului al XVII-lea trebuie să facă față acum greutăților vieții, intereselor antagoniste și loialităților încâlcite la răscrucea civilizației, în Noua Franță din anii 1690.

Difuzat în 172 de țări și 43 de limbi, serialul de ficțiune istorică este o creație a Fox 21 Television Studios și Scott Rudin Productions și este bazat pe romanul bestseller scris de Annie Proulx, câștigătoare a premiului Pulitzer.

Serialul îi are în distribuție pe David Thewlis (”Wonder Woman”) în rolul lui Claude Trepagny, Marcia Gay Harden (”The Newsroom”) în rolul Mathilde Geffard, Aneurin Barnard (”Dunkirk”) în pielea personajului Hamish Goames, James Bloor (”Dunkirk”) în rolul Charles Duquet, Christian Cooke (”Point Blank”) în rolul Rene Sel și David Wilmot (”The Alienist”) în rolul Constable Bouchard.

Creatorul serialului, Elwood Reid (”The Bridge”), este și producătorul executiv al proiectului. Scott Rudin (”No Country for Old Men”), Garrett Basch (“The Night Of”), Eli Bush (“Lady Bird”), David Slade (“Black Mirror: Bandersnatch”) și Annie Proulx sunt, de asemenea, producători executivi.

Annie Proulx este autoarea a opt cărți, între care se află și romanul ”The Shipping News” (”Știri de acasă”) și colecția de povestiri ”Close Range”. Numeroasele sale distincții includ un premiu Pulitzer, un premiu National Book, Premiul Internațional pentru Ficțiune acordat de Irish Times și un premiu PEN/Faulkner. Povestirea sa ”Brokeback Mountain”, publicată inițial în The New Yorker, a fost adaptată pentru filmul omonim câștigător de Oscar.