FacebookTwitterLinkedIn

Habar nu aveam ce înseamnă să ai responsabilitatea unui omuleț mic până când în viața mea a apărut Anastasia. În urmă cu 2 ani și jumătate, această minune ne-a schimbat viața. Să ai grijă de cineva care este dependent în totalitate de tine a fost ceva de nedescris pentru mine.

Încă din sarcină eu deja activam pe cont propriu și „nu aveam timp“ să mă gândesc cum va fi după ce va apărea copilul. Deși aveam destule cunoștințe care au devenit părinți, recunosc că pasul acesta l-am făcut fără să ne punem prea multe întrebări legate despre „cum va fi?“.

Primele 2 luni au fost grele. Se schimbase totul: program, viață socială, timp personal. Cu toate acestea, după doar 2 luni am început deja să lucrez la un nou proiect. Mergeam la întâlniri când copilul dormea, mi-am mutat biroul acasă și parcă am revenit puțin la viață.

Când Anastasia a început să meargă de-a bușilea, am renunțat la biroul de acasă și m-am hotărât să merg 2-3 ore pe zi la birou, care în acea perioadă era destul de aproape de casă. Full time am început să lucrez după ce am înțărcat-o, adică pe la 11 luni. Suntem fericiți că o putem lăsa pe Anastasia cu bunica ei, așa că a fost ușor de ales varianta cea mai bună.

Chiar dacă am mai primit reproșuri că am început activitatea foarte devreme și că sunt uneori o mamă neimplicată sută la sută, eu consider că am reușit să echilibrez viața de familie, în care copilul este prioritatea, și viața profesională pe care o practic cu multă multă pasiune.

Poate suna a egoism, dar eu consider că dacă copilul își vede părinții împliniți din toate punctele de vedere, acest copil va fi și el la rândul lui fericit! Pe mine meseria de designer de interior mă face să vreau mai multe și să merg mai departe. Așa se explică și faptul că exact când eram aglomerată, am pornit și un proiect personal, blogul The Famous Design. Se spune că există 2 categorii de mame: prima – cea în care copilul este epicentrul – și a doua – în care copilul te face să inițiezi și mai multe proiecte pe lângă creșterea acestuia. Deci eu mă încadrez în categoria a doua.

Cum să fii o mamă ideală? Nu știu. Dar pot să vă spun un singur lucru – sunt o mamă FERICITĂ! Și încerc să le împac pe toate, pentru că îmi place viața mea, așa cum e, cu bune și cu rele, cu provocări și momente de liniște, cu coborâșuri și urcușuri, cu nemulțumiri și comentarii negative, dar cu copil fericit și clienți care mă apreciază și care prețuiesc ceea ce fac și cum fac!