Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Năsui: Cheltuielile cu pensiile speciale au crescut în România cu 60%, din 2016

Cheltuielile cu toate pensiile speciale din România au crescut cu 60%, în perioada 2016 - 2020, a scris pe Facebook, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.  
Claudiu Nasui

Ministrul Economiei a subliniat că acest lucru contrastează cu faptul că în România taxarea muncii pe salariile mici este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană.

“Cum se face că pentru unii sunt mereu bani? Eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru orice partid care îşi doreşte binele României. În perioada 2016 – 2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar şi pentru cetăţeni ai celor mai bogate ţări de pe glob: 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro pe lună (…)

În acelaşi timp, taxarea muncii în România pe salariile mici este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană. Şi, deloc întâmplător, tot la noi este şi sărăcia în muncă cea mai mare, adică cei care, deşi au loc de muncă şi muncesc, tot în sărăcie se regăsesc.“, a scris ministrul pe Facebook. 

Ministrul Economiei a precizat că nu are nicio problemă cu acele pensii mari ale persoanelor care au economisit bani pe parcursul vieţii, însă nu poate fi de acord cu pensia specială provenită “din banii pe care statul ni-i ia nouă, adică din banii noştri de taxe şi impozite”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii