Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Travel |
|

Napoli, dator cu un miliard de euro

euro.jpg
Oraşul italian se află  în dificultate, în timp ce în Italia se înregistrează cea mai ridicată datorie publică din Europa, după Grecia.  

Datoria oraşului Napoli se ridică la aproape un miliard de euro, iar planurile de tăiere a acesteia au fost respinse în justiţie, potrivit Bloomberg. Oraşul nu va putea să plătească angajaţii şi să-şi asigure serviciile necesare dacă nu va obţine un împrumut de la stat. Guvernul italian înregistrează cea mai ridicată datorie publică din Europa ca procent din PIB, după Grecia. 

Anul trecut Detroit se afla în aceeaşi situaţie, iar justiţia a numit un administrator judiciar. Oraşul Napoli, al treilea din Italia ca mărime, s-a remarcat în trecut şi prin problemele pe care le-a avut cu colectarea gunoaielor.  Italia a ieşit din recesiune anul trecut, dar regiunea de sud a Italiei a fost mai grav afectată de criză. 

Vezi aici mai multe despre cum poate da faliment un oraş

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii