Cautare
, Redactor Forbes România

SportsMoney |
|

Nadia Comăneci a anunțat extinderea cursurilor de inițiere în gimnastică și educație fizică, desfășurate la GymNadia prin adăugarea de noi intervale orare

Nadia Comăneci a vizitat astăzi GymNadia, locația de ințiere în gimnastică lansată în urmă cu numai două luni, prin parteneriat cu Fundația Țiriac.
GymNadia 22 februarie 2019 - Nadia Comaneci

În cadrul vizitei sale Nadia Comăneci a evaluat evoluția copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 6, înscriși la cursurile gratuite de inițiere în gimnastică. Totodată, această a discutat cu micii gimnaști și cu părințîi acestora despre beneficiile deja resimțite în rândul practicanților de la GymNadia.

“Activitatea fizică practicată încă de la vârste fragede reprezintă o modalitate ideală de formare pentru orice sport. Imbinanad bazele gimnasticii cu distracția, activitățile de la GymNadia sunt o încântare pentru cei mici. După numai două luni de activitate, mă bucur să pot constată progrese facil vizibile în menținerea echilibrului, dezvoltarea motricitățîi și a spiritului competitiv a juniorilor de la GymNadia. Este vorba de educație, o modalitate pentru părinți de a facilita copiilor un mediu sănătos de formare, o investiție în copiii lor, care ii ajută să crească sănătoși “, a declarat Nadia Comăneci.

Cursurile gratuite pentru cei mici se desfășoară de 3 ori pe săptămâna, în intervalul orar 10.00-12.00, formându-se astfel deja 6 grupe de copii practicanți, segmentati pe categorii de vârstă: 2-3 ani și respectiv 4-6 ani.

 „La GymNadia copiii vin să se joace în primul rând. Este foarte important să dezvoltăm oportunități pentru cei mici, iar ceea ce se întâmplă aici, la GymNadia, reprezintă mediul ideal pentru debutul juniorilor în sport”, explică Andreea Răducan, Președinte al Federației Române de Gimnastică, prezentă astăzi la eveniment.

În baza solicitărilor multiple primite dinspre părințîi interesați de o dezvoltare fizică și mentală sănătoasă și echilibrată a copiilor, Nadia Comăneci a anunțat astăzi lansarea unor noi programe de inițiere, paralele, ce se vor desfășura seară în intervalul orar 17.00-19.00, contra cost.

Prețul cursurilor contra cost este de 200 lei pentru un abonament de 8 ședințe, adică 25 lei / sesiune.

Cursurile gratuite din prima parte a zilei vor rămâne în desfășurare, astfel încât participanții să aibă variante de zile și intervale orare ușor accesibile.

Cursurile GymNadia se desfășoară sub coordonarea celor patru antrenori selectați personal de către Nadia Comăneci: Lăcrămioara Moldovan, Cristian Moldovan, Diana Bulimar și Lucian Branzai.

„Gimnastică s-a schimbat foarte mult, evoluează, există noi sisteme de învățare iar acest lucru se întâmplă acum și în România. E nevoie de o mentalitate nouă, de cluburi particulare, de experiență externă. Suntem norocoși să o avem pe Nadia alături de noi prin acest proiect”, a declarat Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în cadrul conferinței de presă.

Irina Deleanu, Președinte al Federației Române de Gimnastică Ritmică, a menționat: „Să ajungem Nadia. Toate fetițele ne doream asta. Felicitări Nadiei și Fundației Țiriac pentru această inițiativa, sunt convinsă că antrenorii GymNadia vor face pe parcurs o evaluare și vor îndrumă micuții către ramurile sportive ale gimnasticii, sau ale altor sporturi, care le sunt cele mai potrivite copiilor.”

GymNadia este un proiect dezvoltat de Fundațiile Țiriac și Nadia Comăneci în cadrul locației Țiriac – Telekom Arena din Otopeni. Sala este dotată cu echipamente de cea mai înalta calitate, furnizate de către compania American Athletic Inc (AAI) și dedicate varstelor cuprinse între 2 și 6 ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii