Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Mutația virusului COVID-19 duce la noi restricții în Danemarca

Danemarca impune un nou set de restricții asupra circulației după ce a descoperit o mutație periculoasă a virusului SARS-CoV-2 la populația de nurci din țară.  
nurca ferma Danemarca

Oficialii din domeniul sănătății spun că noua tulpină de virus pe care au descoperit-o afectează proteina spike, amenințând astfel eforturile de a dezvolta un vaccin, relatează Bloomberg.

În consecință, Danemarca, cel mai mare producător de blană de nurcă din lume, a luat decizia de a sacrifica toate nurcile din fermele sale, până la 17 milioane de animale, pentru a contracara focarele, transmite BBC.

Până acum există 12 cazuri confirmate de oameni care au fost infectați de noua tulpină de virus în Danemarca. De altfel, au fost găsite cazuri de Covid-19 în 217 din 1.139 ferme de nurci daneze, a anunțat miercuri guvernul.

Persoanele care au contractat noua formă a virusului nu par să sufere simptome mai severe, potrivit oficialilor danezi din domeniul sănătății. Virusul a fost cel mai probabil transmis inițial la nurcă de la oameni și apoi  retransmis la animale.

Noile restricții se vor aplica în nordului Iutlandei unde este găzduită producția de blană de nurcă a țării.

Și Spania a sacrificat 100.000 de nurci în iulie după ce au fost detectate cazuri la o fermă din provincia Aragón, iar zeci de mii de animale au fost sacrificate în Olanda în urma descoperirii unor focare.

În prezent se derulează studii pentru a afla cum și de ce nurca a reușit să prindă și să răspândească virusul.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii