Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Musk a pierdut peste 16 miliarde de dolari într-o singură zi

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut marţi cu 16,3 miliarde de dolari, nivel record înregistrat într-o singură zi în istoria indicelui miliardarilor realizat de Bloomberg.  
 aboneaza-te
elon-musk-nga-2017

Acțiunile Tesla au scăzut la Bursa de la New York cu 21%, cel mai sever declin înregistrat vreodată, după ce General Motors Co (GM) a anunţat marţi că va plăti aproximativ două miliarde de dolari pentru achiziţionarea unei participaţii de 11% la producătorul american de camioane electrice Nikola Corp. Tranzacția va ajuta GM să concureze cu Tesla şi Ford, în consecință acțiunile Nikola au crescut cu 40%.

Scăderea acțiunilor Tesla a început săptămâna trecută, după ce titlurile producătorului american de vehicule electrice nu au fost incluse în indicele S&P 500 al Bursei de la New York.

De altfel, în ultimele zile, cei mai bogaţi oameni ai planetei au pierdut bani din cauza turbulenţelor de pe pieţele bursiere, printre aceștia fiind Jeff Bezos, Mark Zuckerberg și Steve Ballmer, notează Bloomberg.

Cele mai mari mișcări din istoria indicelui miliardarilor

Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a scăzut cu 7,9 miliarde de dolari, însă averea lui Zhong Shanshan a crescut cu peste 30 miliarde de dolari – ajungând al treilea cel mai bogat om din China. Acest lucru s-a datorat creșterii cu 54% a acțiunilor Nongfu Spring la debutul pe Bursa de la Hong Kong.

Însă pierderile lui Elon Musk şi câştigurile lui Zhong Shanshan sunt cele mai mari mişcări din istoria indicelui miliardarilor realizat de Bloomberg, fără să fie incluse în această categorie revizuirile averilor nete în urma divorţului, redistribuirii şi moştenirii.

Așadar, Musk are acum o avere netă de 82,3 miliarde de dolari și se situează pe locul cinci în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Asta după ce luna trecută antreprenorul a intrat în club select al celor cu averi de peste o sută de miliarde de dolari, când acțiunile Tesla au înregistrat o creștere de 500% în perioada ianuarie – august.

Însă turbulenţele de pe pieţe şi anunţul General Motors privind alianţa cu Nikola au şters marţi aproximativ 80 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a Tesla.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii