Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

A murit Zoe Petre, istoric și fost consilier prezidențial

Zoe Petre, fostul consilier prezidențial al lui Emil Constantinescu, a murit în această dimineață.
zoe petre

Zoe Petre, născută pe 23 august 1940, în București, a fost fiica academicianului Emil Condurachi (1912-1987), profesor de istorie antică și arheologie la Universitatea București, și a Floricăi Moisil (1909-1977), cercetător la Biblioteca Academiei.

Este absolventă a Facultății de Istorie din București, specialitatea Istorie antică și arheologie.

În 1978, a obținut titlul științific de Doctor în istorie.

A susținut conferințe la Universitățile din Strasbourg, Lille, Amiens, Bruxelles, Cambridge.

A semnat numeroase studii științifice, recenzii și traduceri.

A fost director de comunicare al campaniei prezidențiale a candidatului CDR, Emil Constantinescu, în 1992 și 1996, iar la 1 decembrie 1996, Zoe Petre a fost numită în funcția de consilier prezidențial pe probleme de politică internă și externă și coordonator al Departamentului de Politici Publice al Președinției României.

A fost distinsă cu: Premiul “Nicolae Iorga” al Ministerului Culturii (1990), Premiul ”Mihai Viteazul” al Societății Mihai Viteazul — Călugăreni (1995).

A fost decorată cu Legiunea de Onoare în grad de Comandor de statul francez (1999) și, în același an, cu Ordinul ”Dom Infante Enrique” în grad de Mare Ofițer din partea Portugaliei.

În 2000, a primit Ordinul „Danebrog” — Mare Cruce din partea statului danez și, la 30 noiembrie, Ordinul Național ”Serviciul Credincios” al României — Mare Cruce,

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii