Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

A murit regizorul de teatru Alexandru (Ducu) Darie

Regizorul Alexandru Darie (60 de ani), director al Teatrului „Lucia Sturza Bulandra” din București, s-a stins din viață în această zi, la Spitalul Fundeni. El suferea de ciroză.
 aboneaza-te
Alexandru Darie

Regizorul de teatru Alexandru Darie s-a născut pe 15 iunie 1959, la Bucureşti, în familia actorilor Iurie Darie şi Consuela Roşu.

A absolvit, în 1983, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti, Facultatea de Regie de Teatru, Film şi Televiziune.

Şi-a început activitatea în acest domeniu ca asistent regizor artistic, la Teatrul de Stat din Oradea (1983-1987), apoi, a fost asistent regizor artistic (1987-1990) şi regizor artistic (1990-1992) la Teatrul de Comedie din Bucureşti, regizor artistic la Teatrul Bulandra din Bucureşti (1992-2002). Din 2002 este director al Teatrului Bulandra.

Printre spectacolele recente regizate de Alexandru Darie la Teatrul Bulandra, se numără: „Însemnările unui necunoscut” după F.M. Dostoievski (2011), „D’ale carnavalului” de I.L.Caragiale, în cadrul Cvartetului regizoral Caragiale, realizat de Radio România Cultural, alături de Alexa Visarion, Dragoş Galgoţiu, Alexandru Dabija (2013), „Conversaţie după înmormântare” de Yasmina Reza (2014), „The Bach Files”, cu muzica semnată de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach (2015).

Alexandru Darie este decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer, conferit de Preşedinţia României, cu Ordinul Steaua Solidarităţii Italiene în grad de Cavaler şi cu gradul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordat la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa.

La 25 octombrie 2018, a avut loc premiera spectacolului „Coriolanus”, o adaptare scenică după William Shakespeare, în viziunea regizorală a lui Alexandru Darie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii