Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

A murit Paul Allen, cofondatorul Microsoft

Miliardarul şi filantropul Paul Allen, care a fondat în 1975, împreună cu Bill Gates, gigantul american Microsoft şi a supravieţuit în două rânduri cancerului, a murit în urma unei recidive la vârsta de 65 de ani, relatează AFP, conform News.ro.
 aboneaza-te
PAUL ALLEN

„Cu mare tristeţe, anunţăm moartea fondatorului nostru Paul Allen, confondator al Microsoft”, a anunţat compania Vulcan, înfiinţată şi deţinută de către Paul Allen, precizând că acesta a decedat „luni după-amiaza, 15 octombrie 2018, în urma unor complicaţii ale unui limfom non-Hodgkin, la Seattle”, în nord-vestul Statelor Unite, oraşul său natal.

Paul Allen a fondat Microsoft împreună cu Bill Gates în 1975, după care a plecat în 1983, supărat pe fostul său asociat, pe care avea să-l acuze mai târziu că a încercat să-l „înşele” atunci când se gândea să plece şi se recupera după primul cancer.

În lipsa unui acord asupra preţului acţiunilor sale, Paul Allen şi-a păstrat părţile, care i-au constituit averea atunci când le-a vândut, către anul 2000.

La moartea lui Paul Allen, Bill Gates a apreciat că „informatica personală nu ar fi existat niciodată fără el”, potrivit unui comunicat citat de presa americană.

Averea lui Paul Allen este estimată la 20,3 miliarde de dolari de către revista Forbes USA.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii