FacebookTwitterLinkedIn

Dan Adamescu era internat, sub pază, într-un spital privat din București.

El deţinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări şi Medien Holding, trustul care includea ziarul România Liberă. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucureşti.

Avocatul lui Adamescu susţinea, la sfârşitul anului trecut, că omul de afaceri se afla la Terapie Intensivă, într-un spital privat.

Adamescu executa, din 27 mai 2016, pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale. Adamescu înaintase o cerere de liberare condiţionată, care îi fusese însă respinsă, putând să mai facă una în luna februarie a acestui an. 

Potrivit ultimelor estimări ale Forbes 500, ediția din 2016, averea lui Dan Adamescu era de circa 500 de milioane lei. În lipsa altor informații noi care să vizeze deținerile lui Adamescu din afara țării, singurele active valoroase aflate în proprietatea familiei lui Adamescu sunt centrul comercial Unirea Shopping Center, hotelul Intercontitnental din Capitală și hotelul Rex din Mamaia.

Potrivit lui Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri care a încetat din viață, Dan Adamescu și-a petrecut ultimele luni din viață în spital, intubat în comă indusă și că motivul decesului acestuia a fost o infecție cu stafilococ auriu cu care a fost contaminat în penitenciar.

CITEȘTE: CÂLCÂIUL LUI ADAMESCU

VEZI AVEREA LUI DAN ADAMESCU!

MOȘTENITORUL MILIARDARULUI: ALEXANDER ADAMESCU