Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

A murit cel mai bogat polonez

Miliardarul polonez Jan Kulczyk, în vârstă de 65 de ani,  s-a stins din viață marți noaptea, în Viena, în urma unor complicații chirurgicale, informează Reuters.  
Jan Kulczyk

Investitorul Jan Kulczyk, cu o avere estimată la 4 miliarde de dolari este clasat pe primul loc în rândul celor mai bogați oameni din Polonia și locul 418 în rândul celor mai bogați oameni din lume, potrivit topului Forbes.

Plutocratul polonez deținea acțiuni în cadrul companiei de exploatare a gazelor și petrolului Ophir Energy, un pachet de 3% în compania de bere SABMiller și avea active la diferite afaceri cu petrol și gaze de pe întreg mapamondul. El  a achiziționat, în 2011, centrala Elektrocieplownia Nowa Sarzyna.

Miliardarul a lăsat în urmă doi copii din prima căsnicie Dominika și Sebastian. Fiul său, Sebastian, a preluat poziția de director executiv al Kulczyk Investments, care reunește principalele active Kulczyk, la finele lui 2013.

În România, investitorul deținea producătorul de sodă calcinată Ciech Soda România și Serinus Energy care are o concesiune în Satu Mare și este o firmă de exploatare petrol și gaze naturale.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii