Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

A murit antropologul Vintilă Mihăilescu

Antropologul, profesorul şi publicistul Vintilă Mihăilescu a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 68 de ani, informează News.ro.
vintila_mihailescu

Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat, în septembrie 2018, cu leucemie acută mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui.

Vintilă Mihăilescu a fost profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Sociologie al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

A fost visiting professor la numeroase universităţi şi centre de studii avansate din Canada, Franţa, Italia, Elveţia, Germania, Belgia, Austria şi Bulgaria. Din 2005 până în 2010 a fost directorul general al Muzeului Ţăranului Român.

A fost absolvent al Facultăţii de Psihologie a Universităţii Bucureşti (1974), a fost cercetător în psihologie al Institutului de Geriatrie (1974-78), iar între 1979-1991 a fost cercetător al Centrului de Antropologie pe lângă Academia Română.

În anul 2006, Vintilă Mihăilescu a fost decorat de Preşedintele României pentru serviciile aduse culturii române.

Printre cărțile sale se numără:

Apologia pîrleazului”, Editura Polirom (2015), „În căutarea corpului regăsit” (2019), „De ce este Romania astfel?” (2017), „Etnogeneză și țuică” (2018), „Socio-hai-hui prin Arhipelagul România”, „Hotel Ambos Mundos” (2017), „Condiția romă și schimbarea discursului”, „Scutecele națiunii și hainele împăratului” (2014).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii