FacebookTwitterLinkedIn

Pentru o perioadă de 14 zile se vor aplica o serie de măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent în acele zone sau doar le tranzitează.

Localitățile aflate sub restricții sunt:  Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Giroc și Ghiroda.

Se poate circula doar cu declarație pe proprie răspundere pentru motive bine întemeiate, cu legitimație de serviciu sau cu adeverință de la angajator. Activitățile școlare și preșcolare trec în sistem online.

Magazinele vor fi deschise doar până la ora 20:00, cu excepția farmaciilor și stațiilor de carburant, s-a interzis funcționarea teraselor, iar în spațiile închise ale instituțiilor și operatorilor economici trebuie asigurate normele stricte de distanțare.

Prefectul județului Timiș, Nemeth Laszlo, declară că măsura de carantinare a fost luată ca ultimă soluție, întrucât Timișoara se află de săptămâni bune în scenariul roșu, notează Radio România Actualități.

Primarul Dominic Fritz propune luarea unor măsuri de protecție a populației din zonele carantinate din România, cum ar fi, spre exemplu, scutiri la impozitul pe venit pentru perioada restricțiilor.