FacebookTwitterLinkedIn

Al doilea producător de petrol din SUA început să ia măsuri pentru a-și raționaliza organizația în acest an, pentru a reduce costurile și pentru a reînvia profiturile în scădere, transmite Reuters. Companiile petroliere au înregistrat pierderi uriașe, pe măsură ce recesiunile economice cauzate de pandemia COVID-19 au scăzut cererea de combustibil.

Angajații care nu sunt aleși pentru locuri de muncă ar trebui să știe în câteva săptămâni, a declarat luni directorul executiv Michael Wirth. El nu a discutat despre modul în care se vor decide reducerile și nici despre câtor angajați li s-a cerut să solicite din nou locurile de muna.

Compania a primit un ajutor de 1 miliard de dolari pentru câștiguri la începutul acestui an pentru a acoperi indemnizația de concediere pentru angajații afectați de restructurare.

Recent, Chevron și-a extins forța de muncă de 45.000 de persoane, achiziționând producătorul mai mic de petrol și gaze Noble Energy, care are aproximativ 2.200 de lucrători. Acordul pe acțiuni de 4,1 miliarde de dolari a fost încheiat săptămâna aceasta.

În Houston, aproximativ 700 de angajați își vor pierde locurile de muncă începând cu 23 octombrie, potrivit unei notificări trimise de Chevron în statul Texas. Angajații vor primi indemnizații de concediere și două luni pentru a părăsi compania, se spunea în scrisoare. Majoritatea oamenilor care nu sunt aleși pentru noi posturi vor pleca până la sfârșitul anului, a spus o purtătoare de cuvânt.

Deciziile cu privire la angajații Noble vor fi adoptate probabil în câteva săptămâni, a spus Wirth. Reducerile sunt mai probabil acolo unde cele două companii se suprapun, cum ar fi șistul vestic din Texas și zonele administrative, a spus Wirth.