Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Muncitori români, vi s-a pregătit ceva de mâncare: „Mezeluri 1 MAI”!

KV_2.jpg
Propaganda Brand New, divizia de branding a agenției de publicitate Propaganda, a creat pentru producătorul de mezeluri Meda Prod, identitatea unui nou brand: „Mezeluri 1 MAI”. Noul brand se încadrează categoriei „economic” și se adreseze clasei muncitoare, adică unui segment căruia niciun brand de mezeluri nu s-a adresat explicit. Mezelurile 1 MAI, aparținând producătorului Meda Prod, unul dintre primii 20 de producători de mezeluri din România, au fost lansate în magazine alături de campania in-store, care are ca obiectiv poziționarea acestui brand ca mezelurile clasei muncitoare.

Sloganul campaniei este; „Mezeluri pentru cei care merg la muncă, nu la birou”. Vizualizările portretizează universul muncitorilor români din mai multe domenii, la care se adaugă replici și mesaje care li se adresează în mod direct într-o formă amuzantă și prietenoasă.

Conceptul creativ, propus de echipa Propaganda Brand New, a plecat de la analiza publicului căruia i se adresează noul produs. Pe de altă parte, s-a ținut cont de caracteristicile noului produs, dedicat muncitorilor: este sățios, ieftin și gustos.

Astfel, numele mezelurilor 1 MAI a venit firesc pentru că 1 MAI este sărbătoarea celor ce muncesc și ziua în care românii ies la o masă fie la iarbă verde, fie în fața blocului.

„Folosirea elementelor din zona insignelor și a decorațiilor de dinainte de Revoluția din ‘89 conferă memorabilitate și, poate, un ușor aer nostalgic, familiar. În ceea ce privește etichetele de produs, am optat pentru simplitate, contrast și culoare puternică pentru vizibilitate la raft” declară Vlad Bojan, Head of Design, Propaganda Brand New.

La rândul său, Mihai Dinculescu, Senior Brand Manager, Meda Prod, a spus: „Pentru noi este primul brand care se adresează unui segment de consumatori la care primează preţul produsului. Însă preţul mic trebuia tradus în universul consumatorilor, în valorile şi atitudinile lor. Ne-a suprins plăcut propunerea, am testat-o în nişte focus grupuri şi sperăm să confirme aşteptările.”

Prin acest nou brand, Meda Prod își propune în acest an extinderea portofoliului de produse pe segmentul economy.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii