FacebookTwitterLinkedIn

Cele șase televiziuni muzicale (pop-dance), cuprinse în sondajele de audiență și monitorizări TV, au livrat în total clienților publicitari un volum de 12.768 puncte de audiență pe targetul comercial, în intervalul 1 ianuarie – 31 martie 2015. Pe baza puncte de audiență (Gross Rating Points – GRP’30), clienții publicitari cumpără timpi de publicitate la televiziuni.

Volumul de publicitate de 12.768 GRP’30 pe targetul comercial reprezintă doar 2,6% din bugetul total al pieței TV, în primul trimestru al acestui an. Așadar, nișa televiziunilor muzicale este extrem de îngustă, dar foarte competitivă (șase jucători).

Kiss TV a livrat cel mai mare buget de audiență pentru reclamele difuzate: 3.481 GRP’30 pe targetul comercial, în scădere 36,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. O scădere severă a suferit și MTV România: 35%. ZU TV, stație ajutată și de faptul că face parte din Intact Media Group, a avut o creștere de volum de 303%, ocupând locul trei în topul nișei, după U TV (creștere de 6,4%). Music Channel se înscrie în lupta pentru publicitate alături de U TV și ZU TV, având o creștere de 4,1% a bugetului de publicitate. În total, publicitatea pe segmentul pop-dance a scăzut cu 4,2% față de primul trimestru al anului 2014.

Pe nișa televiziunilor de muzică populară și manele activează ETNO TV, Favorit TV și Taraf TV. ETNO și Taraf, stații controlate de Silviu Prigoană, au înregistrat scăderi de audiență de 15,8%, respectiv 33,5%. În schimb, Favorit TV, televiziune deținută de oamenii de afaceri Micula (European Drinks), a realizat o creștere a volumului de publicitate de 60,4%.

Cele trei televiziuni au livrat în total audiență mai mică cu 7,8% față de cea din primul trimestru al anului 2014.