Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Mugur Isărescu obține încă un mandat de guvernator al BNR

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului l-a validat pe Mugur Isărescu în funcția de guvernator al BNR, acesta obținând un nou mandat la șefia Băncii Centrale. Parlamentarii i-au acordat 300 de voturi "pentru" și 15 voturi "împotrivă".
 aboneaza-te
Mugur-Isarescu-BNRDSC_2807x

De asemenea, Florin Georgescu va rămâne prim-viceguvernator.

Funcții de viceguvernatori vor ocupa Eugen Nicolăescu și Leonardo Badea, care îl va înlocui în Consiliul de Administrație al băncii centrale pe Liviu Voinea.

Cei cinci membri neexecutivi vor fi Gheorghe Gherghina, Virgiliu Stoenescu (amândoi membri și în actualul CA) și Csaba Balint, Cristian Popa și Dan Radu Rușanu, nou intrați în boardul BNR.

Noua conducere a Băncii Centrale a fost aprobată de Parlament. Toți candidații au întrunit majoritatea voturilor parlamentarilor prezenți, obținând peste 300 de voturi pentru.

Mugur Isărescu ocupă funcția de guvernator al Băncii Naţionale din septembrie 1990 şi este cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume. Încă din 2009, Mugur Isărescu a fost desemnat de World Record Academy drept cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale pentru cei 19 ani, la data respectivă, petrecuți în funcția de guvernator al BNR. „Din funcția de guvernator al Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu a coordonat politica economică a României din 1990’’, relata World Record Academy în articolul dedicat acestui record.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii