Ingrediente
300 g spaghete Antonio di Vaio
50 g unt topit + pentru uns formele
150 g mazăre congelată
150 g broccoli proaspăt
250 g smântână
3 ouă
100 g cașcaval
sare
piper
Mod de preparare
Mai întâi, pui la fiert în apă clocotită mazărea și bucheţelele de broccoli și lași 5 minute. Le scurgi de apă și le lași să se răcească.
Fierbi spaghetele Antonio di Vaio conform indicaţiilor de pe ambalaj, le scurgi și le lași să se răcească.
Pui pastele într-un vas mai încăpător, adaugi smântâna, ouăle bătute, untul topit și răcit, cașcavalul ras, sare și piper, după gust. Amesteci bine, adaugi mazărea și broccoli și omogenizezi.
Ungi circa 12 forme de brioșe mai mari cu unt, le umpli cu compoziţia de spaghete și le introduci în cuptorul încins la 180°C pentru 30 de minute. Trebuie să se rumenească.
Le lași să se răcorească, le scoţi din forme și le servești.