Cautare
, Contributor

Tech |
|

Motorul de căutare rusesc Yandex a devenit o opţiune pentru români

Yandex a devenit una dintre alternativele de la Google, pe telefoanele cu Android.
 aboneaza-te
3. Google

Românii care vor cumpăra un telefon nou cu Android vor alege, în ceea ce priveşte căutarea pe internet, între Google şi alte patru servicii. Unul dintre acesteaa este motorul de căutare rusesc Yandex.

Gigantul american a stabilit, prin licitaţie, alternativele la propriul motor de căutare ce vor fi disponibile în România în ultimul trimestru al anului, scrie news.ro.

Telefoanele cu Android vândute în România vor oferi următoarele patru alternative la Google: GMX, info.com, PrivacyWall şi Yandex.

Alegerea motorului de căutare se face în cadrul procesului iniţial de configurare pe care îl afişează telefoanele Android la prima pornire. Printre opţiuni precum configurarea reţelei wireless şi a contului personal, utilizatorul trebuie să aleagă dintre Google sau una din alternative.

De comun acord cu Uniunea Europeană, Google a stabilit că va selecta trimestrial alternativele pe baza unei licitaţii.

Licitaţia pentru al patrulea trimestru al acestui an a fost intens criticată de cei de la DuckDuckGo, care spun că acest sistem favorizează companiile mari. Bing, al celor de la Microsoft, a câştigat licitaţia pentru cele mai multe ţări din vestul şi nordul Europei, iar DuckDuckGo are doar câteva ţări, printre care Bulgaria, Croaţia şi Liechtenstein.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii