Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Motivul pentru care Jeff Bezos a început să vândă acțiunile Amazon

Fondatorul și CEO-ul companiei Amazon, Jeff Bezos, a vândut peste 530 000 de acțiuni ale companiei în primele două zile ale lunii august pentru 990 de milioane de dolari. După impozitare, el va rămâne cu 750 de milioane de dolari.

Aceste vânzări vin în completarea altor acțiuni vândute la finalul lunii precedente, în valoare de 1,4 miliarde de dolari (după impozitare). Averea multimiliardarului se ridică astăzi la 110,1 miliarde dolari, asigurându-i-se astfel poziția de cel mai bogat om din lume.

Motivul pentru care Jeff Bezos a început să vândă acțiunile Amazon

Purtătorul de cuvânt al Amazon nu a vurt să comenteze scopul ultimilor tranzacții. Cea mai proeminentă teorie privind aceste acțiuni este că aceste vânzări au rol în fondarea Blue Origin, o companie de cercetare spațială fondată de Bezos în septembrie 2000. Acesta a declarat în cadrul unei conferințe din 2017 că programul său spațial își atrage fondurile din vânzarea acțiunilor Amazon.

Conform unor documente oficiale ale Securities and Exchange Commission depuse luni, Jeff Bezos a vândut peste 530 000 de acțiuni Amazon când prețul per acțiune era 1.900 de dolari. Luni după-amiaza, prețul acestora era de 1 765 de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii