FacebookTwitterLinkedIn

Apartamentele noi se potrivesc cu stilul tău de viață dinamic

Atunci când ai dat fiecăreia dintre cele 24 de ore ale zilei un rol bine stabilit, îți trebuie soluții care să răspundă cât mai bine bine nevoilor tale. Un studiu al  Universității Waterloo  din Canada arată o legătură clară între durata petrecută pe drumul către casă și nivelul general de satisfacție pe care îl resimțim de-a lungul vieții. Un apartament bine poziționat și care îți oferă acces rapid către punctele tale de interes face ca timpul să nu devină un factor de stres în viața ta, ci chiar un atu.

Echilibrul dintre o zonă ferită de aglomerație și scurtăturile optime către birou sau catre centru este cea mai indicată combinație. Compartimentate inteligent, spațioase și finisate în acord cu exigențele cele mai moderne, apartamentele în ansamblurile rezidențiale construite recent oferă versatilitate și sunt pregătite să facă față schimbărilor apărute în stilul tău de viață. Prin comparație, efortul necesar unui upgrade al instalațiilor și al finisajelor unei case deja construite sau configurarea acestora de la zero, în regie proprie, se poate dovedi prea anevoios.

Casa și grădina solicită timp și efort

La prima vedere, o casă înconjurată de o grădină bogată pare o idee se poate de irezistibilă. Când imaginea idilică se transformă în realitate, realizăm prețul necesar menținerii în deplină ordine a micului nostru paradis, iar acesta nu se plătește neapărat cu bani. Cu cât vei avea la dispoziție o curte mai mare, cu atât mai mult vei simți tentația de a crea un decor cât mai vast. Curățenia de toamnă, mentenanța piscinei sau îngrijirea gazonului și a plantelor de exterior implică, însă, o activitate fizică intensă.

Fiecare dintre operațiunile pe care le vei face în jurul casei vor solicita mult timp și un nivel de îndemânare pe care poate încă nu l-ai atins. Un complex rezidential care nu te îndepărtează de mediul urban, dar care îți oferă la doi pași avantajele unui parc privat și o piscină dedicate rezidenților reprezintă fuziunea dintre două concepte aparent opozabile. Confortul unei locuințe în mijlocul naturii și comoditatea tipică unei construcții administrate eficient se întâlnesc într-un pachet unitar.

Costurile deținerii unui apartament sunt mai mici

Oportunitățile achiziționării unui apartament sunt evidente, dar unele dintre ele se văd pe termen lung. Dacă diferența de preț nu produce o discrepanță notabilă față de o casă, între cheltuielile anuale necesare în cazul celor două tipuri de locuințe sunt diferențe notabile. Costul general al încălzirii unui apartament de trei camere ar putea fi mai mic cu aproape 50% față cel al unei case cu suprafață similară, iar la acesta se adaugă și investiția inițială în izolația exterioară.

Intreținerea unei locuințe pe pământ implică mai mulți factori decât în cazul unui imobil dintr-un bloc, iar mentenanța instalațiilor de utilități și lucrările de reparație ale clădirii se împart între proprietari. O casă la curte, aflată într-o zonă neconectată la pulsul orașului prin infrastructură modernă, va încărca bugetul familiei în mod suplimentar, din cauza soluțiilor de transport sensibil mai costisitoare.

Un apartament poate fi protejat mai ușor împotriva hoților

Avantajele de a locui într-un imobil sau într-un complex, alături de alți locatari, se extind inclusiv la capitolul siguranței. Dacă programul celor care locuiesc într-o casă este ușor de intuit, de un hoț cu metodă, iar sistemele ei de securitate pot fi dezactivate cu ușurință, după ce se pătrunde în curte, un apartament nou este mai greu de spart.

Accesul străinilor într-un complex rezidențial este limitat prin măsuri de pază, iar suprafețele comune sunt supravegheate video. Prin poziționarea lor, apartamentele de la etajele superioare sunt și mai ferite de tentativele de a pătrunde prin efracție. Mai mult, locuințele noi sunt dotate cu senzori de gaz și de fum, care fac mai rapidă intervenția în cazul unor situații de pericol.

Standardele de siguranță impuse dezvoltatorilor garantează rezistența blocurilor

În ultimii ani, piața imobiliară din România a făcut pași uriași în domeniul normelor anti-seismice de construcție, iar calitatea și rezistența structurilor sunt mai bune decât oricând. Garantate de o bună bucată de timp pentru a rezista la cutremure de peste 8 grade pe scara Richter, blocurile din noile ansambluri rezidențiale se supun obligatoriu, începând cu 2014, unui set de norme severe.

În ciuda acestui fapt, casele realizate în regie proprie nu garantează siguranță deplină, iar viitorii proprietari trebuie să știe că prețul pe care îl plătesc nu le aduce doar un acoperiș deasupra capului, ci și siguranță sporită în caz de cutremur. Fie că alegi să cumperi o casă deja construită sau să lucrezi cu o firmă de construcții mică, nu pleci la drum cu șanse egale față de proprietarii unui apartament construit sub o atentă supraveghere.

Apartamentul poate fi redecorat cu mai mare ușurință

Unul dintre cele mai plăcute momente asociate cu achiziționarea unei locuințe noi este cel al planurilor cu privire la modul în care ea va fi decorată. Dacă în cazul unei case, efortul este unul multiplu, incluzand aici si punerea la punct a curtii sau construirea garajului, un apartament va parcurge mai usor traseul de la randările designerului de interior la rezultatul final.

Ce facem, însă, când stilul pe care l-am bătut în cuie la momentul mutării, nu ne mai reprezinta sau cand familia se mărește, iar una dintre camere trebuie să devină mai prietenoasă cu noul venit? Datorită suprafeței sale, un apartament poate fi redecorat în doar câteva zile și cu un control mai precis aspura costurilor, în funcție de nivelul de complexitate al schimbărilor pe care le dorim.

Mai presus de a fi o investiție, o locuință este locul în care ne scriem o parte din poveste. Acest lucru nu exlude o abordare pragmatică asupra riscurilor și beneficiilor pe care le-am putea întâlni odată ce deschidem ușa noii case.