Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Moțiune de cenzură în Parlament. Ce au hotărât parlamentarii

Guvernul Dăncilă se confruntă în Parlament cu o moţiune de cenzură, iniţiată de PNL.
Dancila

În scurt timp, Opoziția va vedea dacă a convins destui parlamentari să dea jos Guvernul Dăncilă.

UPDATE: Guvernul Dăncilă supraviețuiește moțiunii de cenzură. Moțiunea a fost votată de 200 de parlamentari. Pentru adoptare erau necesare 233 de voturi.  

ORA 14:25  Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că moţiunea de cenzură nu are şanse de reuşită, precizând că parlamentarii ALDE nu au părăsit partidul, în pofida ofertei de posturi de miniştri primite de la liderul PNL, Ludovic Orban.

″Împreună cu cei din Coaliţie, am dat asigurări că această moţiune nu trece. Este un exerciţiu democratic al Opoziţiei. Respect acest drept. Au creat o aşteptare care mie mi se pare că s-a ridicat la cote mult prea înalte decât realitatea politică, moţiunea va cădea cu succes. (…) Domnul Orban a încercat acum oferindu-le nici mai mult, nici mai puţin posturi de miniştri, în toamnă bănuiesc că le dă altora posturi de miniştri, colegilor lui, aşa că nu va mai avea ce să le ofere”, a spus Tăriceanu înaintea şedinţei comune în care se dezbate moţiunea”, a spus Tăriceanu.

ORA 14:10 Ședința din Parlament în care se va vota moțiunea de cenzură a început.

Moțiune de cenzură în Parlament. Ce au hotărât parlamentarii

Opoziția se bazează pe 214 – 215 voturi, din cele 233 necesare adoptării ei, potrivit lui Ludovic Orban.

„Până acum suntem, pe calculele pe care le avem, pe un scor nu foarte departe de cele 233 de voturi necesare. În momentul de faţă ne bazăm pe 214 – 215 voturi, în condiţiile mobilizării exemplare a tuturor parlamentarilor care sunt implicaţi în susţinerea moţiunii de cenzură”, a declarat vineri Orban. Potrivit acestuia, șansele moţiunii de cenzură de a fi adoptată în Parlament sunt mai mari decât la restul demersurilor făcute de la începutul legislaturii, în 2016. Liderul liberal a adăugat că negocierile individuale vor continua până în ultima zi.

Camera Deputaţilor şi Senatul vor dezbate şi vota, marţi, în plen reunit, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură prin care partidele de opoziţie vor demiterea Guvernului Dăncilă. PSD a anunţat că va asigura cvorumul de şedinţă, însă nu va vota moţiunea. În ceea ce priveşte ALDE, parlamentarii partidului nu vor vota la moţiunea de cenzură, a anunţat liderul grupului senatorilor ALDE Daniel Zamfir.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii