Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Moştenitorul Lauder face o donaţie de un miliard de dolari Muzeului Metropolitan din New York

49 Plaza new york.jpg
Moştenitorul averii lui Estee Lauder şi directorul companiei de cosmetice, Leonard Lauder, a donat Muzeului Metropolitian din New York 78 de lucrări, considerate una dintre cele mai importante colecţii cubiste din lume.

Acestă colecţie include 33 de lucrări ale lui Pablo Picasso, 17 ale lui Georges Brague şi 14 ale lui Juan Gris şi Fernand Leger,  potrivit informaţiilor BBC. De altfel, potrivit Forbes, colecţia ar reprezenta 13% din averea personală a lui Lauder, adică aproximativ un miliard de dolari.

Directorul muzeului a declarat cu această ocazie că acest cadou a repreyentat cu adevărat o transformare pentru instituţia pe care o conduce.

Într-o declaraţie, Lauder, în vârstă de 80 de ani, a spus că donaţia este „pentru oamenii care trăiesc şi lucrează în New York, dar şi pentru cei din întreaga lume care vin să viziteze minunatele noastre instituţii de artă”.

Directorul Metropolitan a spus că muzeului îi lipsea arta de început de secol XX, dar că, prin donaţia pe care a făcut-o Lauder, se va afla în prim-planul colecţiilor din întreaga lume.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii