Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Moștenitorul gigantului Samsung, Jay Y Lee, a fost arestat pentru dare de mită și deturnare de fonduri

Moştenitorul grupului Samsung, Jay Y Lee, a fost arestat pentru dare de mită şi deturnare de fonduri – acțiune care pune în pericol ascensiunea directorului la conducerea celui mai mare producător de telefoane mobile din lume, relatează Bloomberg, conform NEWS.RO.
USA

Tribunalul Districtului Central din Seul a emis mandatul de arestare pentru Lee vineri dimineaţă. Ţinând cont de paşii procedurali şi de apeluri, ar putea dura până la 18 luni să aibă loc procesul şi să se dea verdictul.

Decizia a fost luată din cauza riscului că Jay Y Lee ar putea distruge dovezi sau ar putea fugi, a explicat un purtător de cuvânt al instanţei.

Lee, care a aşteptat decizia instanţei la un centru de detenţie din Seul, va rămâne acolo în urma emiterii mandatului.

Instanţa a respins cererea procurorului de a emite un mandat de arestare pe numele preşedintele Samsung Electronics, Park Sang-Jin. Cu Lee în arest, Park va prelua, probabil, o parte dintre responsabilităţile acestuia.

Acţiunile Samsung au scăzut cu mai puţin de 1% în primele ore ale şedinţei de tranzacţionare din Seul. Înainte de arestare, acestea crescuseră cu 5,5% anul acesta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii