Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lifestyle |
|

Moștenitorul companiei de instrumente de scris Bic își dă în judecată soția pentru a recupera 28 de lucrări de artă

Bruno Bich, fostul CEO al companiei de instrumente de scris Bic, își dă în judecată soția, cu care nu mai este în relații apropiate, pentru a-și recupera o colecție de piese de artă care a aparținut familiei sale.
Bruno Bich, moștenitorul Bic

Cine nu a scris măcar o dată în viață sau nu a auzit de celebrele pixuri galbene Bic! Dar indiferent de renumele acestor instrumente de scris, ele nu garantează fericirea nimănui, nici măcar a celor care le-au creat sau care le-au dus mai departe tradiția.

Bruno Bich, fostul director general al companiei Bic și moștenitorul întregii averi a familiei, își dă în judecată soția cu care nu mai are o relație apropiată. Motivul îl reprezintă un tablou de Pablo Picasso, câteva sculpturi ale lui Alberto Giacometti, dar și alte câteva opere de artă pe care omul de afaceri, în vârstă de 74 de ani, își dorește să le recupereze.

Depusă în această săptămână într-o instanță de stat din Delaware, plângerea francezului Bruno Bich susține că baroneasa, Veronique Bich, nu vrea să renunțe la o serie opere de artă, care valoarează milioane de dolari. Lucrările se află în două dintre apartamentele cuplului din New York și Paris, dar pe care, în prezent, le ocupă doar doamna Bich. Printre cele 28 de piese de colecție, se numără o pereche de pânze ale artistului polonezo-francez Balthus, un colaj aparținând pictorului Jean Dubuffet, un desen de Andy Warhol și un Portret al Dorei Maar, din 1937, de Picasso.

Potrivit aceleiași plângeri, operele de artă aparțin unui trust creat în 1993 de Marcel Bich – tatăl lui Bruno și fondatorul Société Bic – în cadrul căreia Veronique nu a fost niciodată pe lista beneficiarilor. Cuplul este încă căsătorit din punct de vedere legal, deși cei doi trăiesc separat, iar Veronique și-a dorit, încă din 2017, să se despartă de moștenitorul averii Bic.

Bruno a cerut în mod repetat returnarea operelor de artă, însă soția sa a refuzat, afirmând că obiectele sunt supuse partajului, ca parte a acordului de separare.

Prin această plângere, Bruno Bich solicită justiției să declare că el este adevăratul proprietar al lucrărilor de artă și să emită un ordin judecătoresc prin care Veronique să fie obligată să le dea înapoi sau împiedicată să le vândă. Avocatul lui Bruno Bich nu a comentat în niciun fel situația.

FOTO PRINCIPALĂ: Profimedia

Sursă: www.businessinsider.com

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii