Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Moscova scade rezultatele operaționale ale Immofinanz

Immofinanz a înregistrat rezultate operaționale în valoare de 53,6 milioane de euro în T1 2015/16, cu 41% mai mici față de perioada similară a anului trecut.
photo(c)immofinanz_group_gesamtvorstand_hr-2

În perioada 1 mai – 31 iulie 2015, adică primul trimestru al anului financiar 2015/16, Immofinanz a înregistrat rezultate operaționale semnificativ mai mici față de aceeași perioadă a anului 2014/15. „Evoluția business-ului în primul trimestru al anului financiar 2015/16 a reflectat deteriorarea de la an la an a economiei Rusiei, prin reducerea nivelului chiriilor pentru chiriașii noștri”, a declarat Oliver Schumy, CEO al IMMOFINANZ (foto, în mijloc, alături de Birgit Noggler (CFO) și Dietmar Reindl (COO). Compania este în contact constant cu chiriașii din centrele sale comerciale din Moscova, pe care continuă să îi ajute prin reduceri temporare, menite să compenseze creșterea chiriilor bazată pe cursul schimbului valutar. „Aceste măsuri au ca scop menținerea gradelor de ocupare și a traficului de vizitatori în centrele noastre comerciale la cel mai înalt nivel posibil. IMMOFINANZ reevaluează aceste măsuri trimestrial și va continua să le implementeze cât timp ele sunt necesare.”

Sorin Vișoianu, Immofinanz: ”Cred într-o creștere moderată”

La o comparație în oglindă, veniturile din închirieri (fără a lua în considerare business-ul din Moscova) s-au menținut în general stabile față de al patrulea trimestru al anului financiar 2014/15. „În perioada de raportare am semnat numeroase contracte de închiriere pentru spații de birouri cu chiriași noi importanți, în toate piețele noastre principale și vedem aceste realizări ca o confirmare a orientării noastre către clienți și piață. În ceea ce privește gestionarea investițiilor noastre finalizate, ne propunem o îmbunătățire a performanței operaționale, creșterea gradelor de ocupare și optimizarea ofertei”, a adăugat Schumy.

Adama, dezvoltatorul rezidențial deținut de Immofinanz, vânzări cu 30% mai mari în 2015

Efectele pozitive ale evaluării proprietăților s-au tradus prin creșterea EBIT până la 296,6 milioane de euro în perioada de raportare (T1 2014/15: 11,9 milioane de euro). Rezultatele reevaluării, ajustate conform cursului valutar, au totalizat 54,3 milioane de euro (T1 2014/15: -2,7 milioane de euro). Din creșterea totală, 55 milioane de euro se datorează efectelor pozitive ale evaluării centrului comercial GOODZONE, care a urmat demarării acordului de investiții încheiat cu Moscova. Contractul dintre IMMOFINANZ și conducerea orașului a fost – conform practicii comune din Moscova – încheiat înaintea începerii construcției centrului comercial. Prin acest acord, orașului îi revine aproximativ 30% din suprafața centrului comercial, care se stabilește după terminarea lucrărilor. Reevaluarea după efectele cursului valutar asupra evaluării proprietăților din Rusia a însumat 187,4 milioane de euro (T1 2014/15: -75,9 milioane de euro).

Rezultatele Immofinanz în România

Proprietățile IMMOFINANZ din România reprezintă 14,3% din portofoliul total al companiei. Grupul deține în România 88 de proprietăți (20 investiții finalizate, 12 în curs de dezvoltare și 56 de proiecte în curs de analiză), cu o valoare de 952,4 milioane de euro (658,8 milioane de euro – investițiile finalizate, 29,9 milioane de euro – proiecte în curs de dezvoltare și 263,6 milioane de euro – proiecte în curs de analiză). Portofoliul curent de investiții este constituit din opt clădiri de birouri (14,8% din întregul portofoliu de clădiri de birouri), patru proprietăți în zona de retail (10,7% din întregul portofoliu de retail) și trei centre logistice (5,4% din întregul portofoliu de logistică). Valoarea investiției, după finalizarea proiectelor pe care Grupul le dezvoltă în România, este estimată la 120,4 milioane de euro.

În primul trimestru al anului financiar 2015/16, veniturile din închirieri înregistrate în România s-au menținut stabile și însumează 11,8 milioane de euro (în perioada precedentă: 11,7 milioane de euro), ceea ce reprezintă 12,9% din veniturile totale din închirieri ale Grupului. Rezultatele operaționale din România au totalizat 14,2 milioane de euro și reprezintă 26,5% din rezultatele operaționale totale ale IMMOFINANZ. Profitul operațional (EBIT) a totalizat 14,2 milioane de euro în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii