FacebookTwitterLinkedIn

Fondul de private equity, Morphosis Capital Fund I a finalizat o tranzacție în domeniul soluțiilor și serviciilor complete pentru acces industrial, prin achiziționarea împreună cu investitorii fondului a pachetului majoritar de acțiuni, 51%, din EMI, liderul în domeniu pe piața locală. Restul de 49% este menținut de fondatorul și CEO-ul, Jerome France.

Valoarea tranzacției se ridică la 15 milioane de euro, capital care va alimenta creșterea gamei de produse și a bazei de clienți a EMI, precum și extinderea la nivel internațional.

EMI are o experiență de 21 de ani pe piața din România, specializându-se în soluții de acces industrial – uși, porți, rulouri, cortine, garduri și alte închideri industriale. Compania furnizează soluții integrate, de la consultanță, proiectare, fabricare, montare, până la mentenanță și service, pentru soluții globale de acces pentru sectorul industrial, comercial și logistic. La fabrica sa de la Căteasca, EMI dezvoltă inclusiv soluții tehnice unicat, adaptate nevoilor clienților.

 „După 21 ani de muncă în echipă, EMI a ajuns, prin această tranzacție, la un punct de cotitură, care ne va permite să ne dezvoltăm mai rapid în România și să ne extindem de aici pe piața europeană, prioritar în Belgia și în Franța”, a declarat Jerome France, fondator și CEO al EMI.     

În 2020, EMI a înregistrat o cifră de afaceri de peste 55 milioane de lei, cu o creștere de 6% față de anul 2019. 

„Tranzacția de astăzi este prima tranzacție în care am colaborat cu coinvestitorii noștri. Este, de asemenea, cea mai mare tranzacție de până în prezent, de o dimensiune pe care o avem în vedere pentru următorul nostru fond și prima investiție în sectorul producției și serviciilor”, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital.

Investiția în EMI este cea mai mare de până acum pentru Morphosis Capital, depășind pragul cuprins între 5 și 10 milioane de euro investit de obicei de către fond. Pentru a suplimenta investiția, Morphosis Capital s-a asociat cu birourile familiale din Belgia, Vybros, Tilleghem și alții, investitori în Fondul I.

EMI este cea de-a patra tranzacție realizată de Morphosis Capital după investițiile efectuate în DocProcess, Medima Health și rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu. Fondul de private equity estimează că va realiza încă trei tranzacții până la mijlocul anului 2022, moment în care întregul capital din Fondul I, în valoare totală de 50 de milioane de euro va fi investit.