FacebookTwitterLinkedIn

Rețeaua numără 96 de cabinete, disponibile în 13 clinici prezente în București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea și Iași și o clinică în afara țării, la Londra. 

Criza sanitară a afectat profund sistemul de sănătate, inclusiv industria stomatologică. Totodată, a accentuat importanța furnizării celor mai înalte standarde în materie de siguranță a actului medical, care a rămas o prioritate pentru noi, inclusiv în starea de urgență, când am fost singura rețea cu clinici stomatologice deschise în șase județe. Ne dorim ca fiecare român să aibă acces rapid la servicii stomatologice de calitate, într-un mediu sigur și în proximitatea locuinței sale. Suntem încântați să lucrăm pentru atingerea acestui obiectiv, începând de astăzi, împreună cu partenerii noștri de la Morphosis Capital”, a declarat Ionuț Leahu, CEO și fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu.

Acesta a mai adăugat că „menținem invitația deschisă pentru clinicile stomatologice independente din întreaga țară pentru a se alătura rețelei noastre”.

În urma acestei tranzacții, Morphosis Capital preia o participație minoritară în rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu. Mai mult, o parte din infuzia de capital de la Morphosis Capital va fi investită în centrul de pregătire a medicilor și în programul de rezidențiat.

„Clinicile Dentare Dr. Leahu înregistrează cea mai rapidă creștere pe piața stomatologică din România și setează standarde și așteptări pentru întreaga industrie. În cadrul Morphosis, am fost impresionați de poziția pe care Dr. Ionuț Leahu și echipa sa dinamica au reușit să o construiască în ultimii zece ani și suntem încântați de următoarele etape de dezvoltare pe care le vom parcurge împreună. Ambiția noastră comună este de a le oferi românilor acces la servicii stomatologice la standarde internaționale, în care sănătatea și confortul pacientului reprezintă prioritatea, iar experiența medicilor și accesul la cele mai noi tehnologii sunt garantate. Ne dorim ca până la sfârșitul anului 2025, fiecare oraș important din România să aibă acces la expertiza medicilor formați în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu”, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner, Morphosis Capital.

În 2019, rețeaua Clinicilor Dentare Dr. Leahu a înregistrat o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de lei, o creștere de 69% față de anul 2018. Investiția în Clinicile Dentare Dr. Leahu marchează a treia tranzacție pentru Morphosis Capital, care investește între cinci și zece milioane de euro pe tranzacție în companii mici și mijlocii românești cu potențial de creștere și expansiune la nivel internațional.

Tranzacția a fost facilitată de PwC și firma de avocatură David & Baias, în calitate de consilieri ai Clinicilor Dentare Dr. Leahu și Mihaela Mindru Law Office, în calitate de consilier al Morphosis Capital. Mazars România a furnizat servicii de due diligence financiar și fiscal în cadrul tranzacției.

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu este prima entitate din industria sănătății cu obligațiuni corporative tranzacționate pe Bursa de Valori București.