FacebookTwitterLinkedIn

În urma acestei tranzacții, Morphosis Capital preia pachetul majoritar în Medima Health, în timp ce Dr. Gheorghe Iana și Vlad Ardeleanu, coacționari ai centrului vor deține fiecare câte 12% din acțiuni.

Medima Health operează în prezent două clinici moderne în București și are o echipă formată din 9 medici renumiți, condusă de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana. Totodată, Prof. Dr. Gheorghe Iana este Președintele Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională, Șeful Clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală SUUB și Spitalul Colțea precum și deține funcția de Director Medical al Medima Health.

„Consider că acest parteneriat cu Morphosis Capital deschide calea unei creșteri a calității seviciilor prestate și permite o extindere a gamei de servicii în pas cu progresul tehnologic avansat din Europa. De asemenea sunt onorat de colaborarea în acest proiect cu domnul Vlad Ardeleanu, care are o reputată carieră managerială”, a declarat Prof. Dr Gheorghe Iana, coacționar și Director Medical, Medima Health.

La nivel de management, noul parteneriat va fi condus de către Vlad Ardeleanu. De-a lungul carierei sale, Vlad Ardeleanu a ocupat funcția de director general adjunct al lanțului de retail Artima, director operațional al Carrefour România, precum și director general al Superbet. 

„Medima a dezvoltat un model de afaceri unic, care combină expertiza medicală excepțională cu echipamente și infrastructură pentru imagistică de ultimă generație. Operațiunile noastre au o credibilitate de piață extraordinară prin inovații și expertiză medicală de vârf. Sunt încântat să mă alătur echipei Medima și să conduc dezvoltarea companiei în viitor. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu echipa noastră deosebită, să ne dezvoltăm punctele forte și să continuăm să oferim rezultate remarcabile pentru pacienții noștri”, a declarat Vlad Ardeleanu, coacționar și CEO, Medima Health.

Medima Health este a doua investiție realizată de fondul de private equity, Morphosis Capital, care investește între 5 și 10 milioane de euro per tranzacție în IMM-uri românești. Medima Health devine prima investiție din sectorul medical în portofoliul Morphosis Capital și prima companie în care fondul deține o participație majoritară.

„Suntem mândri de încheierea acestei tranzacții, în special deoarece ne unim forțele cu doi profesioniști de excepție dar, mai important, cu două persoane extraordinare – Prof. Dr. Gheorghe Iana și Vlad Ardeleanu. Avem obiective ambițioase de a transforma Medima Health într-un hub regional pentru consultație «second opinion» în această nișă a radiologiei. Sunt încrezător că mulți pacienți din România și din regiune vor beneficia de acest parteneriat unic dintre un radiolog de renume, un CEO experimentat și un fond de private equity”, a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner la Morphosis Capital.

Tranzacția a fost facilitată de firmele de avocatură Schoenherr, în calitate de consilier al Morphosis Capital și Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), în calitate de consilier al Medima Health.