Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Educaţie |
|

Montréal, cel mai bun oraş pentru studenţi

montreal.jpg
Montréal a dovedit că are mai multe avantaje pentru studenţi. Optzeci de oraşe din lume au fost evaluate în cadrul unei analize publicate în Marea Britanie.

Revista britanică The Economist şi o bancă din China au realizat un studiu care a luat în considerare  varietatea studiilor disponibile, costul vieţii, diversitatea culturală şi socială, iar Montréal a ieşit câştigător, urmat de Londra şi Hong Kong.

Oraşul canadian oferă cel mai bun randament financiar, cultural şi social în clasamentul care evaluează optzeci de oraşe în funcţie de calitatea învăţământului, piaţa imobiliară, gradul de inserţie profesioanală, costul vieţii şi gradul de criminalitate. Studiul a fost conceput ca un ghid pentru părinţi, educatori şi studenţi. Montréal, care are patru universităţi, datorează primul loc nu doar politicii deschise de emigrare (anul trecut a primit peste 100.000 de studenţi străini), ci şi unei bune inserţii profesionale. Din punct de vedere imobiliar, un avantaj este că aici, în Canada, criza imobiliară care a lovit  SUA nu a fost simţită.  

După Londra şi Hong Kong , oraşe asiatice ca Singapore şi Seul câştigă teren.  Berlin, primul oraş ne-anglofon din top ocupă abia locul 18, iar Parisul este abia pe locul 29, din cauza problemelor economice, notează studiul.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii