Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Montblanc și Pirelli lansează o ediție limitată de instrumente de scris

Două branduri care simbolizează, fiecare, excelența în domeniul său de activitate, Montblanc și Pirelli, își unesc forțele creative pentru a lansa o nouă colecție de instrumente de scris în ediție limitată.
https___hypebeast.com_image_2021_09_pirelli-montblanc-limited-edition-rubberized-meisterstuck-000

Denumită Montblanc Meisterstück Great Masters: Pirelli Limited Edition 1872, noua gamă omagiază două branduri cu istorie și tradiție bogate, care au reușit să evolueze și să se situeze în avangarda sectoarelor în care activează.

Înființată în 1924, Montblanc Meisterstück este un reper al meșteșugului tradițional european. Simbol al culturii scrisului, Montblanc Meisterstück înseamnă căutarea permanentă a perfecțiunii, atenția acordată detaliului, rafinarea abilităților meșteșugarilor de-a lungul generațiilor și calitatea fără compromis a execuției.

Acestea sunt de altfel valorile Montblanc împărtășite de Pirelli, unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel global, având în spate tradiția și experiența acumulate în cei aproape 150 de ani de activitate.

Dacă la Montblanc tehnica artizanală este evidentă, la Pirelli, companie asociată cu performanța și tehnologia de ultimă oră datorită prezenței constante în competiția automobilistică supremă, Formula 1, munca manuală este executată de așa-numiții sgorbiatori, meșterii care cioplesc benzile de rulare de pe suprafața anvelopelor prototip. Priceperea acestora permite un nivel ridicat de precizie și flexibilitate încă din fazele incipiente ale procesului de dezvoltare a unei noi anvelope, când ajustările rapide sunt esențiale.

Surprinzător sau nu, Montblanc și Pirelli au în comun cauciucul, material aflat la baza activității ambelor companii. Pirelli a început prin fabricarea produselor din cauciuc de toate tipurile, în timp ce primele instrumente de scris de la Montblanc erau din ebonit, cunoscut și sub denumirea de cauciuc dur, obținut prin vulcanizarea cauciucului natural.

În noua colecție, cauciucul de culoare neagră este materialul din care sunt fabricate capacul și cilindrul stiloului, iar modelul gravat pe acestea este inspirat de designul siglei Pirelli din 1966. Legendarul „P”, utilizat încă din 1908 și care simbolizează elasticitatea cauciucului, este, de asemenea, gravat pe penița din aur masiv. Fiecare peniță este realizată manual, de la gravarea plăcii de aur solid până la procesele calificate, cum ar fi sudarea punctului de iridiu și tăierea peniței, și până la testarea sunetului acesteia pe hârtie pentru a asigura fluxul ideal de cerneală.

Noua colecție de instrumente de scris sărbătorește devotamentul ambelor branduri față de măiestrie, precizie și calitate, și omagiază pasiunea artizanilor și mândria acestora de a face parte din comunități profesionale cu abilități unice.

Modelele din colecția Meisterstück Great Masters Pirelli Limited Edition 1872 sunt disponibile de la începutul lunii septembrie în magazinele Montblanc din întreaga lume.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii