FacebookTwitterLinkedIn

Cunoscut ca producător de instrumente de scris din 1906, Montblanc s-a făcut vizibil pe piață datorită standardelor înalte în viziune și în calitate. În istoria pe care a scris-o de-a lungul timpului au rămas notate inovațiile tehnice în materie de confecționare a stilourilor, manufacturi proprii, reinventare constantă, dar și nume celebre care au folosit brandul, precum James Bond, președintele american John F. Kennedy sau actorul Hugh Jackman, care în 2014 a devenit ambasadorul brandului.

Ediția limitată dedicată scriitorilor a onorat din 1992 și până acum unii dintre cei mai mari autori ai literaturii universale. Printre numele omagiate de cei de la Montblanc se numără Honoré de Balzac, Jonathan Swift, Carlo Collodi – creatorul lui Pinocchio, William Shakespeare sau Alexandre Dumas.

Anul acesta, Montblanc îl celebrează pe cel care a fost scriitor și pionier al aviației, Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944), cunoscut pentru opere precum „Zbor de noapte, „Ținutul bărbațilorși „Micul prinț, una dintre cele mai traduse cărți din lume. Pe lângă experiența în manevrarea cuvintelor, autorul s-a remarcat și la bordul avionului, în cursele comerciale, dar și ca pilot de război, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Considerat o reverență în fața aviației, noul model adună elemente care recunosc în el o aeronavă, de la culoare și formă, până la detaliile unei cabine de pilotaj. Pentru a completa această imagine, capacul a fost gândit asemeni ferestrei din cabina piloților și prin care se poate observa penița atunci când stiloul este închis. De asemenea, pe el stă gravat autoportretul autorului francez, ceea ce reamintește faptul că autorul a fost și un ilustrator de succes.

Desenele pe care le-a inclus în „Micul prinț” au stat inspirație pentru gravurile încrustate pe suprafața stiloului, iar metalul folosit pentru construirea capacului este asemănător cu cel al brățării găsite după ce avionul său s-a prăbușit în mod misterios în mare, în 1944.

Editia limitată este disponibilă în variante de stilou, pix sau creion mecanic (disponibil doar în set), iar premiera care finisează acest nou produs constă în stratul de Super-Luminova®, material care captează lumina de la o sursă externă, transformând capătul capacului și emblema (steluța în șase colțuri reprezentând cei șase ghețari acoperiți de zăpadă din Alpii Francezi) într-un model deosebit.

Sursă: forbes.com