Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Monsson a vândut acţiunile deţinute la EMON Electric

Monsson Group a vândut luna aceasta acțiunile deținute la EMON Electric, firmă care activează în sectoarele transport şi distribuţie energie, industrie, tracţiune electrică şi infrastructură de telecomunicaţii. Cumpărătorul este un jucător din Africa.
Photoland_Corbis_42-17592784.jpg

Pachetul majoritar la această firmă a fost achiziționat de către Monsson în 2014. De altfel, grupul s-a concentrat pe energie din surse regenerabile încă din anul 2004, devenind cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene, cu peste 2,4 GW de proiecte în portofoliu.

“În ultimii doi ani, ne-am axat pe dezvoltarea serviciilor pe pieţele mature din Africa de Sud, Noua Zeelandă şi Europa. Separat, în zona Golfului, proiectele principale sunt orientate către integrarea regenerabilelor cu soluţii de desalinizare a apei. Considerăm aceste direcţii ca fiind prioritare în acest moment”, spune Sebastian Enache, director de Dezvoltare Monsson.

Datorită reorientării către pieţele externe, la doi ani după achiziţia pachetului majoritar al EMON Electric, Monsson a vândut acţiunile companiei africane EnComm. “EMON Electric a fost un proiect interesant, însă piaţa din România este oarecum în stagnare. Preferăm să ne concentrăm resursele în ţări care au perspective mai mari de dezvoltare şi sunt stabile din punct de vedere legislativ”, a declarat Sebastian Enache.

Monsson a dezvoltat cel mai mare parc eolian onshore din Europa, de 600MW, vândut companiei de utilităţi CEZ. Începând cu anul 2013, compania a demarat un plan de extindere la nivel global, astăzi având activităţi în peste 25 de ţări de pe patru continente. În martie 2016, Monsson a lansat în Qatar prima stație de desalinizare a apei alimentata exclusiv din surse regenerabile de energie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii