Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Monsson Trading donează spitalelor constănțene două ventilatoare și un sistem de detecție rapidă a COVID-19, în valoare totală de 140.000 euro

Monsson Trading, furnizor și trader de electricitate si gaze naturale, face două donații în echipamente medicale în valoare totală de aproximativ 140.000 de euro către Spitalul Județean Constanța și către Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.
coronavirustreatment1_custom-f71974829b25cfcf1539d5d77e2dffa17a2c78fd-s800-c85

Monsson Trading donează Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța două aparate de ventilație mecanică în valoare de circa 80.000 euro. Cele două ventilatoare sunt produse de gigantul General Electric (GE).

De asemenea, Monsson Trading a pregătit o donație în valoare de 60.000 de euro și pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, care va primi prin intermediul Fundației Șanse Egale un Sistem Real Time PCR și echipamente necesare pentru a reduce timpul de așteptare pentru rezultatele probelor prelevate de la pacienții suspectați de infecția cu virusul COVID-19.

„Am decis să facem aceste donații pentru că în situații grele, cum este pandemia actuală, ceea ce contează cel mai mult este să ne aratăm solidaritatea. Am făcut și în trecut donații și am ales să nu vorbim prea mult despre ele, dar acum credem că îi putem inspira și pe ceilalți și putem fi un exemplu pentru alte companii pentru a pune cu toții umărul în așa fel încât să pregătim spitalele din România să fie cât mai bine echipate în lupta cu pandemia COVID-19”, a declarat Andrei Muntmark, directorul general al Monsson Trading.

Sistemul Real Time PCR și echipamentele de extracție și detecție pentru COVID-19 (un extractor acizi nucleici, unspectrofotometru, un kit de extracție ARN Viral, un kit detecție Coronavirus (COVID-19) 2.0 IVD, precum și două seturi de pipete automate cu volume variabile) vor ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța în 2 săptămâni. Aparatele de ventilaţie mecanică vor fi livrate Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța în 6 săptămâni.

Ventilatoarele susțin funcționarea normală a plămânilor și sunt necesare pentru tratarea pacienţilor cu probleme respiratorii, care sunt de regulă o consecință nedorită a infectării cu virusul COVID-19.

„Pentru întreaga societate, este evident că magnitudinea acestei pandemii poate depăși capacitatea majorității sistemelor naționale de sănătate și că este necesar să facem mai mult decât de obicei în scopul salvării cât mai multor vieți omenești. Medicii fac ce știu ei mai bine, ei sunt eroii zilelor noastre, spre care ne uităm cu speranță, iar datoria noastră, a mediului de afaceri, este să-i sprijinim cum putem. Este necesară o mobilizare a întregii societăți românești și cred că dacă fiecare face ce trebuie și ce poate, vom depăși situația actuală”, a adăugat Andrei Muntmark.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii