Cautare
, Contributor

Educaţie |
|

Monopoly a împlinit 80 de ani

Unul dintre cele mai cunoscute jocuri de tranzacţii imobiliare, Monopoly, a împlinit recent 80 de ani.
monopoly

Mr. Monopoly și-a lansat business-ul în anul 1935, cu o investiție minimă, jocul fiind comercializat în primă fază la prețul de numai doi dolari. La doar un an de la lansare în Statele Unite ale Americii, Monopoly a ajuns să producă peste 35.000 de copii ale jocului în doar o săptămână.

Astăzi, Monopoly este tipărit în peste 47 de limbi și comercializat în peste 100.000 de magazine din 114 țări. De asemenea, în cei 80 de ani au apărut peste 300 de versiuni licențiate ale jocului, cu tematici precum sportul sau lumea filmului.

„Monopoly, unul dintre cele mai  importante branduri din portofoliul Hasbro, sărbătorește luna aceasta 80 de ani de la lansarea primei ediții. Suntem bucuroși că, după atâția ani, jocul ocupă un loc important în această industrie, atât la nivel mondial, cât și în țara noastră. Așadar, Monopoly este un adevărat motiv de mândrie pentru Hasbro,” a declarat Larisa Popescu, brand manager Hasbro.

De asemenea, de-a lungul timpului, Monopoly a lansat şi ediții speciale. Potrivit reprezentanţilor companiei, cea mai scumpă versiune a acestui joc a fost creată pentru a sărbători un bijutier faimos din San Francisco, Sidney Mobell. Respectivul joc valora nu mai puțin de 2 milioane de dolari, având o tablă de joc din aur de 23 de karate și zaruri bătute cu diamante. De asemenea, în 1978 a fost realizată și o versiune din ciocolată a jocului Monopoly, vândută cu 600 de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii