FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

În piața de capital este o vorbă, “Sell in May and go away”, dar anul acesta nu se aplică deloc. Avem foarte multe proiecte pe agendă și nu se pune problema să intre businessul în vacanță.

Certitudini și predictibilitate

Da, a apărut. Certitudinea/businessul – pe linia de predictibilitate, iar impredictibilitatea inerentă este una pozitivă, adică avem interes și solicitări pentru serviciile noastre la un nivel care ne depășește inclusiv așteptările cele mai optimiste de la începutul anului. În cazul nostru, atât absența certitudinii, cât și o anumită impredictibilitate erau legate de răspunsurile clienților, practic cele două elemente ne sunt influențate în mare măsură de timingul clienților.

Îngrijorări

Nu văd niciun semn major de îngrijorare, vorbim despre o efervescență totală pe piața de capital (record de companii listate, lichiditate în creștere, indicii locali și internaționali ating noi maxime istorice și alte superlative). Chiar și în eventualitatea unei corecții mai severe (deși personal nu cred în această ipoteză în următoarea jumătate de an) cred că 2021 va fi un an de referință pentru domeniul în care activăm.

Planuri de business

Am început anul așteptând să concretizăm anumite proiecte și demersuri începute în 2020 și suntem în grafic. Pe parcursul anului, au apărut oportunități de business chiar și peste așteptările noastre normale de creștere, deci vom avea o a doua jumătate de an plină. Cred că putem concretiza tot ce ne propunem până la finalul anului. Pentru 2022 este devreme să mă pronunț, dar efervescența despre care vorbeam anterior, poate să țină chiar și 2-3 ani până la o acalmie, deci am putea prezuma un 2022 în aceeași linie cu 2021.

Vacanță în țară sau străinătate 

Da, voi merge pentru câteva zile în Cehia, e dorința copiilor de a vizita câteva obiective istorice din această țară și de asemenea mai avem multe locuri frumoase de bifat în România.