FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a declarat astăzi că, începând de la clasele primare până la învățământul postuniversitar, este necesară restructurarea sistemului de educație, informează Agerpres.

Monica Anisie a luat parte la evenimentul “RO-HYDROHUB, hidrogenul ca vector alternativ de energie” organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Ministrul Educației și Cercetării a declarat “Suntem aproape de încheierea unui ciclu, 2014 – 2020, în care România a reuşit doar parţial să îşi îndeplinească obligaţiile asumate la debutul său privind cercetarea – dezvoltarea – inovarea. Constatăm că ultimii ani au reprezentat dezvoltarea unor infrastructuri de cercetare în diverse zone care trebuie susţinute în continuare prin politici consistente şi coerente. Acest lucru înseamnă, pe de o parte, asigurarea unor finanţări predictibile şi, pe de altă parte, găsirea unor soluţii optime pentru atragerea resurselor umane de cercetare înalt calificate care să poată opera şi exploata infrastructurile la nivelul maxim pentru care au fost proiectate. Este adevărat că tinerii noştri au nevoie de un sistem de educaţie restructurat, începând cu clasele primare şi terminând cu studiile postuniversitare. Este extrem de important ca educaţia să fie văzută integrat de la învăţământul primar şi până la cel superior şi cel de cercetare”, potrivit Agerpres.

Principalul furnizor de resursă umană pentru cercetare este învățământul superior. Tocmai de aceea, România are nevoie de tineri foarte bine pregătiți, a mai specificat Anisie. Tinerii români trebuie să fie formați pentru a face față domeniilor de top la nivel european.

După semnarea Memorandumului privind stabilirea unor măsuri în scopul realizării obiectivelor naționale din domeniul tehnologiilor avansate, Monica Anisie a declarat că dorește dezvoltarea predictibilă și sustenabilă a cercetării românești.

“Acest memorandum, de fapt, susţine dezvoltarea unor proiecte naţionale, printre care şi Hub-ul român de hidrogen”, a adăugat ministrul Educaţiei.