FacebookTwitterLinkedIn

Cripto-moneda Bitcoin și-a continuat miercuri aprecierea, atingând o nouă valoare record de peste 12.000 de dolari, în pofida semnelor de întrebare cu privire la valoarea sa reală și a avertismentelor cu privire la formarea unei bule speculative, informează Reuters, citat de Agerpres.

Moneda virtuală Bitcoin a ajuns de patru ori mai scumpă decât uncia de aur

În jurul orei 05:00 GMT, moneda virtuală înregistra o creștere de 4,48%, fiind cotată la 12.200,40 dedolari pe platforma de tranzacționare Bitstamp din Luxemburg, după ce anterior a atins valoarea record de 12.276 de dolari.

Bitcoin a trecut, miercuri dimineaţă, pentru prima dată, de pragul de 12.000 de dolari, tranzacţionându-se la preţul de 12.412,59 dolari, la un moment dat, potrivit coindesk.com, citat de Mediafax.

Netopia mobilPay introduce plata în Bitcoin şi cu portofelul mobil în trei benzinării

Creșterea este cu 1.100% față de începutul anului, când era de 1.000 de dolari. Această evoluție alimentează estimările specialiștilor, care consideră că Bitcoin-ul se află într-o bulă speculativă.

Japonia va aplica tehnologia din spatele bitcoin la serviciile administrative online

Moneda virtuală, care la data de 29 noiembrie a trecut pragul de 10.000 de dolari, a primit un nou impuls la sfârșitul săptămânii trecute după decizia organismului de reglementare a piețelor financiare din SUA de a permite unui număr de doi operatori, CME Group și CBOE Global Markets, să ofere contracte futures în bitcoin.

IBM construiește pentru 7 bănci europene, printre care UniCredit și Deutsche Bank, o platformă care folosește tehnologia de tip bitcoin

Această decizie deschide calea pentru o adoptare mai largă a monedei virtuale, în condițiile în care contractele futures vor facilita tranzacțiile cu această nouă clasă de active.

BNR a identificat un singur risc sistemic ridicat la adresa stabilității financiare a României – creșterea ratei dobânzii. Problema demografică poate amplifica mult orice risc

Bitcoin sau moneda paralelă este mai degrabă un activ speculativ pentru că nu are în spate un stat, iar timpul va valida această teză, a declarat, marți, în cadrul ediției anuale a Galei Comunic@ții Mobile, economistul Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României, care a precizat că nu a susținut discursul în numele băncii centrale, mai transmite Agerpres.

Estimările analiștilor privind evoluția Bursei de la București în 2018: Merită să investești la BVB

Pentru o monedă este foarte important să existe un împrumutător de ultimă instanță. Băncile comerciale au fost salvate prin injecții de lichiditate făcute de băncile centrale, cu ajutorul monedelor de bază. Sisteme financiare pot să devină vulnerabile prin apariția inovațiilor financiare, precum ThinkTech. Vulnerabilitatea poate avea în spate atacuri informatice”, a menționat Dăianu.

Acesta a subliniat că, deseori, nu se separă tehnologia blockchain de cripto-moneda bitcoin.