Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Burse |
|

Moneda europeană atinge un nou maxim istoric

Moneda europeană atinge un nou maxim istoric. Cursul calculat de BNR este de 4,8590 lei/euro.
euro

Banca Națională a României (BNR) a cotat – marţi – euro la 4,8545 de lei, iar pe piaţa interbancară, moneda naţională s-a tranzacţionat între 4,8548 şi 4,8644 de lei pentru un euro.

Leul a pierdut teren în faţa dolarului american, care a ajuns la 4,1269 lei, în urcare cu 1,33 de bani (0,32%), faţă de cursul de marţi, respectiv 4,1136 lei/dolar.

Aurul s-a scumpit cu 1,98 de lei (0,78%), până la 255,8891 de lei, de la 253,9048 lei, cât se stabilise în şedinţa precedentă.

Reprezentanții Băncii Naționale spuneau marți că această evoluție este normală, iar creșterea nu este deloc una semnificativă.

Suntem în același scenariu pe care l-am evocat săptămâna trecută. Probabil se caută noi echilibre pe toate monedele regionale și, în consecință, avem și această evoluție a cursului leului. Dar, dacă ne uităm la cifrele propriu-zise, dincolo de recordul statistic pe care-l consemnăm, evoluția de astăzi a fost, din nou, una mică, de vreme ce deprecierea a fost de 0,1 %, sub un ban. Deci, din punctul acesta de vedere trebuie să înțelegem că acestea sunt evoluții normale într-o piață, sigur, în contextul în care nu înregistrăm în fiecare zi un record. Astăzi s-a întâmplat, dar este un record statistic și nu vedem neapărat continuare a tensiunilor care să ducă la deprecieri semnificative de la o zi la alta”, potrivit Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii