Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Monedă din argint dedicată împlinirii a 100 de ani de la nașterea lui Dinu Lipatti

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată împlinirii a 100 de ani de la nașterea pianistului și compozitorului Dinu Lipatti, începând cu data de 7 aprilie.
 aboneaza-te
Dinu-Lipatti-portret

Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint, la un preț de 355 lei, exclusiv TVA și inclusiv broşura de prezentare, fiind disponibile în sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Aversul monedei redă imaginea unui pian, simbol al artei interpretative a lui Dinu Lipatti, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală, „10 Lei”, și anul de emisiune „2017”. Reversul monedei prezintă portretul Dinu Lipatti, anii între care a trăit, 1917 (19 martie) și 1950 (2 decembrrie), precum și inscripția în arc de cerc „Dinu Lipatti”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Monedele din argint dedicate împlinirii a 100 de ani de la nașterea lui Dinu Lipatti au putere circulatorie pe teritoriul României.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii