Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Mondelēz International, creștere semnificativă a veniturilor în T3

Reprezentanții Mondelēz International au anunțat o creștere cu 7,8% a veniturilor nete ale companiei în trimestrul al treilea. Potrivit acestora, acest rezultat pozitiv este generat de creșterile de preț, dar și de performanța activității pe piețele emergente.
Kyiv,,Ukraine,-,April,12,,2021:,In,This,Photo,Illustration

Conform raportului financiar, proprietarul Milka, Cadbury ori Oreo a înregistrat un venit net de 7,18 miliarde de dolari, depășind estimarea medie a analiștilor de 7,03 miliarde de dolari, notează Reuters.

Creșterea veniturilor nete a fost determinată de cursul de schimb favorabil, de impactul achizițiilor companiilor Hu, Grenade și Gourmet Food și de creșterea organică de 5,5% a veniturilor nete – care, la rândul lor, reflectă creșterea volumelor și a prețurilor.

„Am obținut o creștere puternică a veniturilor în al treilea trimestru, atât pe piețele dezvoltate, cât și pe cele emergente. Cererea pentru categoriile și mărcile noastre rămâne dinamică, iar creșterea volumelor este solidă pe măsură ce implementăm măsuri pentru a contracara inflația”, a punctat Dirk Van de Put, Președintele și CEO-ul Mondelēz.

Pe piețele emergente, business-ul Mondelēz a înregistrat un plus de 12,9% a veniturilor nete în intervalul iulie – septembrie, până la valoarea de 2,58 milioane de dolari, avans care se adaugă rezultatelor bune din primele două trimestre, de 6%, respectiv 19,6%. Pe parcursul celor trei luni, producătorul a înregistrat o creștere de două cifre în Brazilia, Mexic și India, precum și o creștere high single digit în China, Rusia și Africa.

Generând vânzări de 2,71 miliarde de dolari, Mondelēz a înregistrat și pe piața din Europa o creștere de 7,4% a veniturilor nete de la an la an.

Pe piețele din Asia, Orientul Mijlociu și Africa, producătorul a înregistrat o creștere de 10,8% a venitului net, în timp ce regiunea America Latină a companiei a înregistrat o creștere de 23,1%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii